Aromax micellás lemosók és hajpakolás


Még április végén érkezett hozzám egy doboz, benne Aromax újdonságokkal. Igen, igen sajnos kicsit (nagyon...) le vagyok maradva a tesztek megírásával, viszont bőven volt időm kipróbálni a termékeket. A márka nem volt ismeretlen számomra, illóolajaikat rendszeresen használom, ITT láthattok egy videót is, amiben viaszbonbonokat készítek a felhasználásukkal. Kifejezetten kozmetikumként viszont a Pure by Pixibox-nak köszönhetően találkoztam velük először (ezt IDE kattintva nézhetitek meg), akkor a Földimogyoróolajukat próbálhattam ki. Most pedig itt az ideje, hogy leírjam a véleményem az első Aromax haj- és arcápolóimról. 


Nézzük először a hajpakolást, mely ricinus- és argánolajat tartalmaz, ezekről köztudott, hogy nagyon jót tesznek a hajnak. Ezt a terméket a hajhosszra és a fejbőrre is használhatjuk, bedörzsölve legalább egy órán át hagyjuk hatni majd lemossuk. 100 ml-es kiszerelés, 100% természetes hatóanyag tartalom, mesterséges illatanyag- és parabénmentes. Kellemes illatát levendula- és rozmaringolaj tartalma biztosítja. A márka webshopján IDE kattintva nézhetitek meg. 

Nagyon sok jót hallottam már a ricinusolajról (van barátnőm, aki a szempillájára is használja), úgyhogy azonnal felcsillant a szemem a termék láttán. A leírásban azonban összetalálkoztam a levendulaolajjal és mostanában sajna semmire nem reagálok jól, ami levendulás (pedig úgy szeretem, de úgy néz ki, allergia van kialakulóban). Így, bár a fejbőrömtől kezdve szerettem volna bedörzsölni a terméket, felszerelkeztem fóliakesztyűvel és a hajvégemre vittem fel, majd száraz törölközőbe csavartam a hajam és vártam úgy másfél órát a hajmosással. Amivel egyébként jó sokáig elvoltam, mert nagyon gazdag olajról van szó, így ha használtam, biztos lehettem benne, hogy 3-4 öblítéssel távozik csak a tincsek közül. Mivel azért időigényes a mutatvány, csak kb. minden harmadik hajmosásnál került elő ez az olaj, de mindig megállapítottam, hogy "de jó, hogy használtam, a hajam most mintha sokkal erősebb lenne". Az extra száraz hajvégeken szépen segít, a jobb állapotban lévő részt puhává teszi. Ápolja, táplálja a hajat, ami nem mellesleg fényes is lesz tőle. Biztos szuper dolgokra képes akkor is, ha valaki a fejbőrétől kiindulva alkalmazza. 


A micellás vizeknek már régóta nagy rajongója vagyok, bár nehezen és sok próbálkozás után találtam csak olyat, ami nem szárítja a bőröm és bizony ez nem annyira a drogériás, mint inkább a drágább, gyógyszertárban kapható márkák közül került ki. Lelövöm a poént, az Aromax Botanica micellás vizei nagyon beváltak, és nem nagyon tudok dönteni köztük és a drágább micellás vizem között. Viszont ha azt nézem, hogy ebből a 250 ml-es kiszerelés 1350 Ft-ba kerül... 

Tehát, az Aromax Botanica micellás lemosóiban "a micellák magukba zárják a szennyeződéseket, így alkohol nélkül is gyengéden tisztítanak". Az arcomat áttörölve bizony látom ennek nyomát a vattakorongon. A sminket is szépen leszedik, de inkább az arcra felvitt kencék és a lightosabb szem/szájsmink eltávolításához ajánlanám őket, én melléjük még egy kétfázisú lemosót is használok. A bőröm nem pirul ki, nem húz, nem lesz száraz és a szememet sem irritálta sem az aloe verás, sem a rózsavizes változat. Egyébként a kettő között nem tapasztaltam különbséget, csak illatban és bevallom, nagyon a rózsaillatú felé húz a szívem. 

Tavaly nyáron az arcom felfrissítésére rózsavizet használtam, amit rengeteget kergettem a bioboltokban, mire be tudtam szerezni. Idén már nem vacakoltam ezzel, itt van az Aromax lemosója, ami ugyanolyan jól felfrissíti a bőröm, sőt, még a sminket is eltávolítja, ha kell. Ezek után azt hiszem nem kell ecsetelnem, hogy az ebben a bejegyzésben látható termékek közül melyik lett az abszolút kedvencem. A micellás vizeket megtaláljátok a márka webshopján IDE kattintva. 

Ti használtok Aromax termékeket? Van kedvenc micellás vizetek? 

1 megjegyzés:

  1. Én is kipróbáltam az Aromax rózsás micellás vizet. A bőrt tényleg nem szárítja ez igaz, de nekem irritálta a szemem. És nem véletlenül ennyire olcsó. A rózsavízen kívül csak szintetikus anyagokat tartalmaz, PEG és társai. Köztük néhány allergént is. Ha igazán tiszta, természetes összetételű micellás vizet keresel, akkor a Neobio 3 az 1-ben micellás víz a jó választás. (www.gyogynovenysziget.hu)

    VálaszTörlés