Vitalcare hajápolók


Február óta kapható nálunk a Vitalcare, mely kétféle hajápoló termékcsaláddal képviselteti magát a polcokon. A Natural Bio család tagjai speciális ápolást kínálnak organikus összetevőkkel, SLS, SLES, PEG, színezőanyagok, szilikon, parabén és vazelin felhasználása nélkül készülnek. A Luxury Argan termékei pedig regenerálják a száraz, igénybe vett hajat.



A fehér, középen ducibb henger egy egyszerű, könnyen nyitható kupakot kapott a sampon és a balzsam esetében is. A csomagolásnál különbség csak a címkékben van, illetve az illat is eléggé egyforma, virágos, talán picit gyógynövényes, kamillás. 

A sampon organikus gazdálkodásból származó zab és kamilla kivonatot tartalmaz, mentes az agresszív, habzást segítő anyagoktól, ennek megfelelően igen visszafogottan habzik. Átlátszó, kicsit sárgás és inkább a hígabb darabok közé tartozik. 

Már párszor belefutottam olyan (szilikonmentes) samponokba, amiknél leöblítés közben is érezni, hogy kicsit összeáll, tapad, gubancolódik a haj. Sajnos nálam ez volt a helyzet ebben az esetben. A hajhosszam nem szerette, a fejbőröm viszont igen. Kifésülés, szárítás után sokkal könnyebbnek éreztem a frizurámat, mintha kicsit megkönnyebbült volna a fejbőröm, szellősebb lenne a hajtövem. Fura ez így leírva és tényleg csak az érzést próbálom körbeírni, de biztosan értitek, mit próbálok elmagyarázni, ha volt már dolgotok olyan samponnal, ami bezsírosította a hajatokat és után egy másik készítménnyel felüdülés volt a hajmosás. Kétszer futottam neki a Vitalcare termékeknek (kivéve az argán olajos spray), mindkétszer ilyen "könnyed haj" érzésem volt az első pár hajmosásnál, aztán valahogy megszokottá vált a sampon és elveszett az a plusz, amit ad. Nem tudom, lehet, hogy tényleg van abban valami, hogy pár mosásonként váltani kell. 


A hajkondicionáló szintén organikus gazdálkodásból származó kamilla kivonatot tartalmaz, illetve panthenolt, mely azonnal táplálja, hidratálja, revitalizálja a hajat. Klasszikus balzsam állagú és színű , sűrű készítményről van szó. 

A három közül ez az a termék, amiről a legkevesebbet tudok nyilatkozni, mert már az első használatnál kisült, hogy nem szereti a hajam. Amúgy sem vagyok nagy balzsamhasználó, mert nem szeretem a plusz egy öblítés maceráját, így ha nem ad valami kiemelkedőt egy balzsam, akkor nem leszünk barátok. Ez sajnos inkább mintha szárította volna a hajamat, bár hozzátartozik a dologhoz, hogy a samponnal együtt használtam, ami szintén nem esett jól a hajhosszomnak, a hajvégeimnek. Próbálkoztam vele többször, amikor éppen nem éreztem úgy, hogy szárítana, akkor meg nem éreztem semmit. Semmi pluszt, amiért fel kellene kennem.



A Luxury Argan újrastrukturáló balzsam spray sokkal jobban bevált, mint a másik két termék. Ez a spray azt ígéri, hogy rugalmassá és gyönyörűvé varázsolja a hajat. Rendkívüli formulája 6 féle olajjal táplálja és erősíti a hajszálakat. 

A csomagolás ugyanolyan, csak a külső matt, a kupak helyére pedig egy fújós adagoló van csavarva. Az adagolót levéve belekukkantottam a flakonba és gazdag, balzsam állagú krémmel találtam szembe magam. Bevallom, először kicsit féltem, hogy vajon milyen formában fog ez kijönni a szórófejen, de azt kell, hogy mondjam, tökéletesen porlasztott anyag került ki belőle. 


Nem csak ez a szórófejes megoldás kényelmes, ezt a balzsamot ki sem kell mosni a hajból. Csak be kell fújni vele a törölközőszáraz hajat és megszárítani. Már száradás közben puhábbnak érzem a hajam, ami szép fényes is lesz. A száraz hajvégeken hatékonyan segít, nem csak szebbnek mutatja, hanem tényleg ápolja is őket. A frizurám sokkal egészségesebbnek tűnik. A hajhosszam aljában még van egy kevés a világosabb festékből, alapból alig látni, de ha ezzel a balzsammal fújom be, mintha jobban kijönne a színkülönbség, a világos részek világosabbnak tűnnek. Nem igazán tudom, ez mitől van, az is lehet, hogy csak azért látom így, mert fényesen csillog a hajam és ez játszik velem, mindenesetre az összhatás az én szememnek ilyen.

Pluszpont, hogy nagyon sokat segített a hajam megmentésében az ideiglenes zöldre festés (LINK) után. Nem használom minden hajmosáskor, ez inkább a titkos tartalék, amit még be tudok vetni, mikor már nem segít a hajolaj. A 200 ml 1899 Ft-ba kerül, a sampon és a hozzá tartozó balzsam is ilyen árban van, de ők 250 ml-esek. Mindhárom terméket, illetve a spray-hez tartozó sampont is megtaláljátok IDE kattintva a hivatalos webshopon. 

A három termékből kettő nem vált be, egy viszont nagyon. Valószínűleg be fogom szerezni az argános spray-t, ha ez az adag elfogy.

Ti próbáltátok már a Vitalcare termékeit? 

2 megjegyzés:

  1. Jaj de imádom ezt a sampont, komolyan a legjobb, amit valaha próbáltam :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennyi. :D Az, hogy nekem valami nem válik be, nem jelenti azt, hogy másnak se. :)

      Törlés