AVON Luxe | Felfedezés


Az Avon katalógust lapozgatva rájöttem, hogy a márka luxus termékcsaládjával még nem igazán találkoztam. Ahogy nézegettem a szemhéjpúder palettákat, elképzeltem egy ünnepekkor (is) viselhető sminket, ami túlmutat a natúr színeken, füstös, de nem bíbelődős, hamar feldobható és sok mindennel kiegészíthető. Az Avon Magyarország volt olyan kedves, hogy támogasson ennek megvalósításában; a termékeket, amiket ebben a bejegyzésben láthattok, tőlük kaptam. Már a smink is elkészült, IDE kattintva nézhetitek meg. Ez a post pedig a termékekről, a pár használat után kialakult véleményemről szól. 



Luxe alapozó SPF 20 Porcelain - A masszív üveg az arany kupakkal és feliratokkal nagyon elegáns, szép darab. A kupak alatt pumpás fej rejtőzik, mellyel szabályozható adag nyomható ki. Maga az alapozó nagyon könnyed, nem fullasztja meg a bőrt, érzésre olyan, mintha rajta sem lenne. A fedése nagyon jó, tényleg csak a nagyobb bőrhibákat nem takarta el teljesen. Nem mattítja le a bőrt, egészséges fényt ad neki, ami nem tűnik zsírosan csillogónak. Extra pont jár azért, hogy nem szárít. Viszont sajnos a színt nem sikerült eltalálnom, sárgásabb és kicsit sötétebb is nálam. Próbáltam a legvilágosabb színt választani, de úgy tűnik vagy nem sikerült vagy nincs világosabb. Ez általában így szokott lenni, olyan fehér vagyok mint a fal és a legtöbb márkánál nincs a kínálatban olyan árnyalat, ami nekem kellene, szóval nem okoz nagy gondot a dolog, csak teszek bele egy kis fehér alapozót. Összességében tetszik, szívesen használom, főleg a fedése és a hidratáló hatása miatt. Persze szuper lenne, ha be tudnék szerezni belőle egy pont passzos színt. Az AVON oldalán ITT találjátok. 


Luxe arcpirosító Couture rose - Mostanában kezdek rájönni, hogy ezek a kicsit barackos, esetleg barnás színek válnak be nekem inkább, ha pirosítóról van szó. Ez a darab teljesen matt, selymes, picit porolós, viszont jól építhető, erős pír alkotható vele. A csomagolás csodaszép, az arany borításban a pirosítón kívül lapul egy ecset és az egész fedelet betölti belülről egy tükör. Az ecset használható, egészen jól lehet vele dolgozni, ami számomra meglepő volt, mert általában nem ezt szoktam tapasztalni a csomagolásokba rejtett apró applikátorok/ecsetek kapcsán. A tükör hatalmas, a kompakt jól zár. Ez nagyon jó választássá teheti, ha valaki szereti magával vinni a sminkcuccait a táskájában. Ugyanakkor éppen ez lehet a gyengéje is ennek a pirosítónak. Ha valaki jobban preferálja az apróbb csomagolásokat, ez nem lesz annyira jó választás. Nekem nincs problémám a méretével, nagyon megszerettem, tetszik a színe, tartós, jól lehet vele formázni, élénkíteni az arcot. 



Luxe Glamorous Lash szempillaspirál Transforming Black - Nem emlékszem, hogy láttam volna már olyan spirált, aminek a másik fele szempillaszérum. Pedig milyen kézenfekvő megoldás! A spirál nem túlcifrázott, apró szilikonsörtés, amit általában nem szoktam szeretni, mert túl sok festéket vesz fel. Ezzel a darabbal ez nem történik meg, nem kell lehúzogatnom, azonnal felvihetem a pillákra. Szépen dúsít, nem tapaszt-ragaszt, nem pereg le. Talán nem a világ legintenzívebb feketéjét produkálja, de szépen hangsúlyozza a pillasort, az eredmény mégis természetes marad. A sörték az applikátor elején annyira picik, hogy nagyon jól be lehet fordítani a kefét a legbelső, nehezen elérhető pillákhoz is. 

A szempillaszérumok nem ismeretlenek számomra, használata ennek is klasszikus, kvázi tusvonalat kell vele rajzolni. Természetesen nagyon korai lenne bármit is mondanom róla, hiszen még csak párszor használtam. Azt ígéri egyébként, hogy segít megakadályozni a szempillák kihullását és töredezését, hosszú távon elősegíti a szempillák növekedését. Nagyon kíváncsi leszek rá. Az AVON oldalán ITT találjátok.


Luxe szemfestékpaletta Black Tie - Megmondom őszintén, ez volt az a termék, amin megakadt a szemem, amikor lapozgattam a katalógust és azonnal el tudtam vele képzelni több sminket is. Nagyon hívogatott az a hideg pink a paletta közepén, ráadásul nagyon jó színekkel pakolták körbe. A legvilágosabb szín fehér alapban van, eldolgozva inkább csak a fénye látszik, tökéletes a belső szemzugba. A két barnás közül az egyik alapszíne egy hangyányit sárgás vagy arany beütésű, ezüst csillámokkal, a másikban lila csillogást látok. A legsötétebb színnek kékes felhangja van és ezüstök csillognak benne. 

Míg a fehér inkább csak fényt ad (emiatt szuper highlighternek is), addig a többi szemhéjpor nagyon jól pigmentált és mindegyik jól eldolgozható. A szokásos szemhéjalapommal próbáltam őket, azon nagyon tartósnak bizonyultak, nem fakult meg a színük, nem peregtek le. Nem is porolnak, tényleg egy jól összepakolt kis paletta ez. A csomagolása egyébként teljesen ugyanolyan, mint a pirosítónak, így ebben is egy hatalmas, jól használható tükör van, amivel egy teljes smink elkészítése kényelmesen kivitelezhető. Az AVON oldalán ITT találjátok.



Luxe ajakrúzs Rose Silk - Szerintem az évek során rúzst próbáltam legtöbbet a márkától. Érdekes, hogy nem emlékszem rá, hogy a Luxe családból kipróbáltam volna egyet is. Most egy olyan színt próbáltam választani, ami passzol a pirosítóhoz, hétköznapokon is bevethető, mégis különleges annyira, hogy alkalmakkor is megállja a helyét. A Rose Silk pont ilyennek bizonyult, pirosas, icipicit narancsos, talán téglaszínűnek lehetne mondani. Apró arany csillogás van benne és selymes fénye van. Nagyon könnyű felvinni, siklik az ajkakon és nem igazán kell játszani a felkenéssel, a kontúrokkal. Erős színt ad pillanatok alatt. Talán a tartóssága nem kiemelkedő, viszont egyenletesen kopik (először a fénye fakul meg, majd úgy kezd el lassan eltűnni a szín) és mivel könnyen fel lehet dobni, nem probléma, hogy újra kell kenni. A csomagolás pedig... Hát hű! Az AVON oldalán ITT találjátok.


Összegzés - Meglepően más élményt nyújtott a Luxe termékek használata, mint a "sima" Avonos sminkcuccoké. A csomagolások tetszenek, elegánsak, egységesek - minden darab passzol a másikhoz. Annyi, hogy szeretik az ujjlenyomatokat, így bizony le kell törölgetni őket, hogy újra szépen csillogjanak. A termékek jól pigmentáltak, tartósak, jó őket használni. Teljesen megértem, mire fel a "Luxe" megnevezés. Biztos vagyok benne, hogy nem ezek az utolsó darabok a készletemben ebből a termékcsaládból. 

Ti használtok Luxe termékeket? Van a bejegyzésben szereplők között olyan, amit Ti is szerettek? 

2 megjegyzés:

  1. Gyönyörű. Mennyiért adják?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A termékleírásoknál az utolsó mondatban van egy-egy link. Ha arra rákattintasz, a készítmény adatlapjára jutsz, ott látni fogod az aktuális árakat. :)

      Törlés