Joanna Argán hajápolócsalád


A Joanna kozmetikumokról már többször hallhattatok tőlem, például ITT is, amikor tusfürdőkről, testradírokról és még szőrtelenítő termékekről is írtam. Most itt van még egy naagy adag kence Tőlük, konkrétan az Argán olajos hajápoló termékcsalád minden darabja. Jóideig csak ezekkel mostam/ápoltam a hajam, van, ami már el is fogyott, viszont jól kiismertem a termékeket, így ideje írnom róluk. A post végén pedig egy kis meglepetést is találtok. 


Valószínűleg Ti is tudjátok már, így nem mondok újat azzal, hogy az argán olaj az egyik legjobb dolog a száraz, meggyötört bőrre és hajra. Mivel mindig is az volt az egyik legnagyobb problémám a hajammal, hogy bár gyorsan zsírosodik, a hajvégek mégis extra szárazak, egy idő után pedig megfakulnak, fénytelenek lesznek. Ezután a hajam alsó része elkezd gubancolódni, törni, míg rossz nem lesz a tapintása és már csak az olló segít. Mikor megérkezett hozzám ez a termékcsomag, éppen ennek a leépülésnek az útjára léptem és nagyon, nagyon reméltem, hogy segíteni fog rajtam Marokkó folyékony aranya. Lelövöm a poént: visszahozta a hajamat az életbe! 



Még itt az elején érdemes talán elmondanom, hogy mindenféle kombinációban kipróbáltam a termékeket, azért, hogy ne csak az egész termékcsalád, hanem egy-egy készítmény hatásáról is be tudjak számolni. 

Kezdjük a samponnal, ami géles, folyékony, kicsit sárgás. Jól habzik és egyáltalán nem szárítja ki a hajat (soksoksok sampon sajnos igen). Nagyon jól tisztít, a haj könnyebb, fényesebb lesz tőle. A balzsam félsűrű és hál' Isten, könnyen kimosható, a tincsek nem maradnak utána ragacsosak. Már ettől a két terméktől is puhább és fényesebb lett a hajam, illetve a hajvégek is elkezdtek kicsit regenerálódni. 



Bár a sampon és a balzsam is javított a helyzeten, a pakolás és szérum volt szerintem az a két termék, ami a hajszárazságot leginkább javította. Egy kis furfangossággal mindkettőt tudtam használni akár egy hajmosás alkalmával is. Mivel vékonyszálú és könnyen lelapúló hajam van, általában szokták tanácsolni, hogy ne használjak hajmaszkot, mert az elnehezítheti. De sokszor a sűrű, tápláló pakolások fejtik ki a legjobb hatást, úgyhogy kitaláltam, hogy a hajmosást úgy kezdem, hogy még a száraz tincsekre pakolom fel, kivárom a hatóidőt, majd utána kezdem el mosni a hajam. Már a lemosáskor érezhetően selymesebb, ujjal könnyebben átfutható lett a hajtömeg tőle. 

Ha alapból száraz a hajhosszotok, biztos szoktátok Ti is úgy érezni, hogy amikor lekerül a törölköző a félszáraz hajról, valahogy nem az igazi a tapintása és kifejezetten olyan, mintha egy kis hidratálás után kiabálna. Na erre az esetre nagyon jó a Joanna Argános Hajvégápoló Széruma, amiből egy egészen kevés is elég. Nagyon jól bele lehet dolgozni a hajba - az enyém valósággal itta -, pillanatok alatt puhább lesz tőle, ráadásul ragacsosság sem marad utána és még kimosni sem kell! 



A végére hagytam a két kedvencemet, amik feltették a pontot az i-re. A spray-s kiszerelésű balzsam a lusták legjobb barátja, csak körbefújkálod vele a hajad és szaladsz tovább. Se várakozás, se munka, se kimosás, semmi. Fényesebb lesz tőle a haj és ami a legjobb, nagyon sokat segít a kifésülésben. Ez az a termék, amit minden nap használtam (lassan elfogy :( ), hogy a fésülködés fájdalommentes legyen: Magát a fésűt fújtam be vele és úgy kezdtem el alulról felfelé kibontani vele a hajam. 

A hajolajat azt hiszem, magyaráznom sem kell, akinek valaha volt száraz a haja, biztos, hogy használt már rá olajat. Szintén mindennap használatos darab, gyanítom, ez tartja fent a többi termék hatását is. Ráadásul abban is segít, hogy ne szálljanak a szálak össze-vissza. 


A termékek csomagolása szép, egységes és viszonylag egyszerű, de úgyis a beltartalom a lényeg. Bár azért az olaj üveg csomagolása elég mutatós, na. :) Ami még fontos, az az illat. Bevallom, nem gondolkodtam rajta, milyen lesz, mert nem gondoltam, hogy valami érdekes illatra kell számítanom egy argán olajos termék kapcsán. De nagy meglepetés ért, nemcsak azért, mert sokáig tart a hajamban a kencék illata, hanem azért is, mert összhatásra olyan, mintha enyhén kókuszos termékeket kentem volna rá. Nem tolakodó, nem mű, de tényleg kifejezetten kókuszra hajaz és ebben az egész család egyetért, úgyhogy nem csak az én orrom "rossz". 

Összességében: A hajam állapota csodával határos módon visszabillent "normálba", így nem kell elmennem levágatni. Puhább, fényesebb, könnyebben kezelhető lett, szóval nagyon beváltak ezek a készítmények. 

Ami pluszban nagyon jó, hogy nem drága termékekről beszélünk, a család legdrágább darabján - a Hajápoló olajon - kívül minden termék 1000 Ft alatt kapható. 

A bejegyzés végére pedig ITT egy link a nyereményjátékhoz, amiben a bejegyzésben bemutatott összes terméket (is) megnyerhetitek. :) 

3 megjegyzés:

  1. :) Mostanában nagyon ráfüggtem az argán olaj használatára. Van még pár samponom, de utána tuti veszek valamilyen argános hajápoló terméket. Ebből az összeállításból a kimosást nem igénylő hajbalzsam, és a hajszérum tetszett meg leginkább. De biztosan jó az összes többi. Kár, hogy Erdélyben nem láttam sehol sem.

    VálaszTörlés
  2. Szia, nekem argán olaj kencém van arca. Nagyon jó mert nagyon száraz az arcbőröm.

    VálaszTörlés
  3. Bocsánat boldog névnapot kívánok ..késve

    VálaszTörlés