Goldia | Luxus kézműves szappanok



A szappanokat mostohagyermeknek érzem, ha beauty tartalmakról van szó. Minden háztartásban ott vannak, de keveset esik szó róluk, talán azért is, mert sokszor a szappanokról csak az a kőkemény, maszatosan habzó krémfehér készítmény jut eszünkbe, amivel a nagyi sikált minket gyerekként. Na igen, emiatt az élmény miatt én szinte teljesen átszoktam a folyékony változatra. Pláne, hogy erről a bizonyos klasszikus szappanról állították, hogy maximum kézmosásra való. Aztán pár éve jött a natúr szappanok fellendülése, ezzel egyidőben elkezdtek a brandek átszoktatni minket arra, hogy már nem csak a kezeinket, hanem az egész testünket, sőt, az arcunkat is tisztíthatjuk szappannal. Szóval, szuper kis többfunkciós termékek lettek ezek, amíg nem figyeltünk rájuk. 

Talán a szappan lett a legnépszerűbb natúr kozmetikum, sokan kezdték el gyártani otthon, kis cégben. Sokan meg is kerestek, de keveset próbáltam csak ki, mert vagy az összetevőkért vagy a csomagolásért nem voltam oda. Talán az utóbbi miatt most érdekesen néztek "rám", de mindjárt elmagyarázom. Ugyanis nemrég még egy ismerősömmel is vitába kellett szállnom azzal kapcsolatban, hogy akár natúr szappan, akár nem, be KELL csomagolni. Hiszen csupaszon tárolva, pakolgatva, szállítva, pultra téve, forgassák csak a vevők... nem higiénikus és még csak nem is szép. Szóval, nekem fontos a csomagolás. Tudom, könyvet a borítójáról, de ez van.




Szóval, amikor megkeresett a Goldia, hogy lenne-e kedvem együttműködni velük, nem csak a beltartalmat néztem, hanem azt is, hogy gondoskodnak-e arról, hogy megfelelően bebugyolálva érkezzen meg a termékük az emberekhez. Mivel most ezt olvassátok, gondolhatjátok, hogy nagyon elégedett vagyok a csomagolással. Minden szappant egy fiókos, kicsúsztatható kartonba rejtenek. Higiénikus és nagyon szép is. 

A márka oldalán minden infót megtaláltok, de dióhéjban: Hobbiból nőtte ki magát, 2020 augusztusában nyílt meg a webshop, egyelőre csak szappanokkal, de a jövőben várható bővítés, más típusú termékekkel. Minden készítmény valóban natúr termék, semmilyen mesterséges anyagot nem tartalmaz. Minden szappan kézműves, prémium minőségű. A kartonon belül korongformájú, logózott szappanszeleteket találunk. Nyilván mind színes, illatos.


 

A Szén szappan magas aktív szén tartalmának köszönhetően ígér hatékony ápolást a problémás bőr számára, tisztítja a pórusokat. Kifejezetten arcra való darab, segít felvenni a küzdelmet az aknék ellen. Mivel hál' isten az arcbőrömmel nincs ilyen probléma, nem próbálkoztam ezzel a darabbal; más fogja elhasználni a családból, akinek valóban tud segíteni. Amúgy nagyon menő ez a full fekete szín. 

A Teafa szappan tele van töltve 100%-os tisztaságú illóolajjal; nem is csoda, hogy használat közben erősen, de nem tolakodóan illatozik. Imádom a teafa frissítő hatását, a testemnek és a lelkemnek is jót tesz. Segíti a gyulladt bőr regenerálódását és elpusztítja a testszagot okozó baktériumokat. Ajánlott zsíros, aknés, pattanásos bőrre. Plusz! Ezzel a darabbal hajat is lehet mosni. Ehhez még nem voltam elég bátor, de ami késik, nem múlik. 

A Levendula szappan talán a legérdekesebb mind közül. Nyilván nagy titkot nem árulok el azzal, hogy levendulát tartalmaz, ami gyulladáscsökkentő, nyugtató hatásáról híres. Viszont rózsaszín agyag is van benne, ami az aktív szén mellett egy igazi sztárösszetevő a kencevilágban. Szintén gyulladáscsökkentő, tisztít és hidratál. Száraz bőrre kifejezetten ajánlják. Ezen felül radírozó hatását is élvezhetjük a szappannak, mivel tele van pakolva levendulavirággal, ami finom radírozó erőt biztosít. Bár ahogy már mondtam, az arcommal nincsenek nagy gondjaim, de a vállamon előszeretettel jelennek meg piros gyulladáspöttyök. Ezeknek a lelohasztása lesz a feladata majd ennek a szappannak. 

Az utóbbi két szappant próbáltam; beköltöztek a fürdőszobába és a fürdést és a kézmosást is velük intéztem. Mindkettő kellemesen habzik (talán a teafás kicsit jobban), nem szárítják ki a bőrömet és extrán kellemes és hosszantartó illatuk van. Összességében tehát nagyon elégedett vagyok, valóban minőségi, jól kihasználható termékeket kaptam, amik azt nyújtják, amit ígérnek. 

Amúgy a márka szappanjai CF, vegán termékek és nincs bennük pálmaolaj sem. Az áruk is rendben van, 1100 Ft körül lehet hozzájuk jutni. Bátran ajánlom őket ajándékba is, mert valóban szépek. Ha megjött hozzájuk a kedvetek vagy bármilyen infóra lenne szükségetek, katt a weboldalukra, ahol még jópár illatos szappant találtok: www.goldia.hu

Ha pedig október 15. előtt olvassátok ezt, gyertek Instagramra, mert a bejegyzésben látható szappanokat meg is tudjátok nyerni! @negiluy néven találtok ott is. 

0 megjegyzés: