Éhségrohamok és lemondás

Kép forrása: Link

Sokszor szembesülhetünk a fogyókúra elején azzal, hogy hiába döntöttük el, hogy csak keveset, csak "fogyókúrásat" fogunk enni, mégsem sikerül megvalósítani a tervünket. Lehet, hogy ezért sokan akaratgyengének tartanának minket, sértődés helyett azonban néha valljuk be, hogy tényleg hibásak vagyunk, tényleg elcsábultunk. Egy-egy bűnözés után pedig könnyű arra gondolni, hogy nem baj, majd holnap nem eszem, azonban hamar megdől az újabb fogadalom is, amikor összeülünk a barátokkal a tv előtt, chipses tállal az ölünkben vagy betoppannak az ismerősök egy doboz ajándék  csokival...

Vegyünk erőt magunkon! Olyan sosem lesz, hogy a kedvünkért a család/barátok nem fognak azt enni, amit megkívánnak. Legjobb, ha az ismerősök tudják, hogy fogyózunk, akkor talán nem adnak cukros, zsíros ajándékokat, de nem várhatjuk el senkitől, hogy a kedvünkért ne egyen. Ha erős bennünk az elhatározás, menni fog. Könnyebb a fogyókúra, ha nem esünk túlzásokba, nem spártai módon sanyargatjuk magunkat a nemevéssel. Alakítsuk át régi ételeinket, találjunk ki vagy keressünk teljesen újakat és legyünk tisztában azzal, hogy azért mondtunk le valamiről, hogy később jobban érezzük magunkat.

Ha tényleg fogyni akarunk, az első napokban gondoskodnunk kell róla, hogy mindig eszünkben legyen, hogy épp fogyózunk. Ha megkívánunk valamit, gondoljunk inkább arra, mit szeretnénk elérni és arra, hogy a cél érdekében sokkal jobb, ha nem esszük meg még azt a kis sütit. Az agyunk rövid idő múlva megszokja az új helyzetet és nem fogunk annyit "rossz ételekre" gondolni. Ha tényleg éhesek vagyunk, együnk, de válogassuk meg, hogy mit! Ha sokáig túlságosan visszafogjuk, éheztetjük magunkat, a végén sokkal rosszabb lesz és bekopogtat a farkaséhség. 

Vannak olyan napok, amikor az ember bármennyit eszik nem lakik jól. Ilyenek a „lyukasnapok”. Ezek teljesen kiküszöbölni nem lehet, mégis fontos, hogy ha nem is teljesen, de legalább valamennyire megálljt parancsoljunk magunknak. Egyik napról a másikra ingadozhatunk akár 1-2 kilót is ha teljesen elveszítjük a kontrollt. Igyunk sokat, például teát cukor nélkül (ennek van íze, kitölti a gyomrod és ha például jó minőségű gyümölcsteát választunk, kalóriát sem viszünk be vele). Pár embernek az is beválik, ha elrágódik valamin, például mentalevélen, rágón vagy más ízes dolgon vagy együnk egy salátát. Egészséges, finom és könnyű fogás. :) Egy másik jó megoldás az, ha eltereljük a figyelmünket és keresünk mondjuk egy új hobbit! Járjanak másfelé a gondolatok... 

Ha az irányítás a kezünkben van és nem vagyunk túl szigorúak magunkhoz, nem vagy csak kevesebbszer fognak jelentkezni azok a dolgok, amikről írtam. Ha esetleg „bűnözésre” adnánk a fejünket, utána ne büntessük magunkat, inkább koncentráljunk arra, hogy legközelebb ne forduljon elő az a "kis kilengés". 

Minden a gondolkodáson, a hozzáálláson múlik. Hamar meglátod majd, hogy megéri lemondani néhány ízről, ételről. :)

4 megjegyzés:

  1. Anyukámnak felolvastam a bejegyzésed, és azt mondta, ez pont neki szól. :) Most is azt bizonygatja, hogy ő bezzeg nem evett egy sütit sem, CSAK egy pogit zsömle helyett :D
    Úgyhogy leírok neki pár dolgot innen, mert nagyon hasznosak! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy van, aki egyetért velem. Nagyon sokat gondolkodom mindig, hogy mit írjak le, illetve, hogy mit tudok még leírni. Köszi, hogy olvasol, üdvözlöm anyukádat is. :)

      Törlés
  2. Annyira jó tanácsadó vagy. Úgy gondolom sokunknak segítesz ezzel a bejegyzésekkel. Mert nem az a monoton,unalmas,tudományos szövegeket olvasunk még itt is,hanem végre olyat,aki tapasztalatból ír. Csak így tovább. Köszönjük :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, ha van valaki, akinek legalább egy kicsit segíteni tudok. Én köszönöm Neked, hogy elolvasod amit írok. Mindig örömmel tölt el, ha valaki reagál a dolgokra, ilyenkor mindig eldöntöm, hogy a következő téma még izgalmasabb, tartalmasabb lesz.

      Törlés