ORIFLAME BB krém


Újabb Beauty Balm a piacon, újabb BB a kezemben. Sokat csalódtam BB krémben, de gondoltam, ennek az Oraflame-nek adok egy esélyt. Az alapproblémám az itthon kapható krémek többségével, hogy enyhén szólva is narancssárga leszek tőlük, nem, hogy nem alkalmazkodnak a bőrszínemhez; felvitel után olyan leszek, mint egy répa. Az Ori BB-jét három árnyalatban (medium, light, fair) lehet megvásárolni, én a legvilágosabbat választottam, mely szépen alkalmazkodik a bőröm színéhez.


De kezdjük az elején. Picit meglepődtem, mikor kézhez kaptam a terméket, mivel elég kicsi. Ez az én figyelmetlenségem volt, nem néztem, hogy csak 30ml-es. Viszont a csomagolás – a papírdoboz és a tubus is – igazán elegáns és letisztult az egyszerű, halvány alapszínével. Eddig minden rendben, aztán letekerem a kupakot. Nem voltam biztos benne, hogy mit is érzek pontosan, ezért megszagoltattam a párommal is. Gumipapucs... vagy frissen bontott strandlabda.
Amit a krém ígér:
  • Egész napos hidratálás
  • 30-as fényvédelem
  • Elkendőzött bőrhibák és pattanások
  • Azonnali ragyogás
  • Olajmentes

Nélküle és vele

Egész napos hidratálás, ez a pont számomra nagyon fontos, mivel száraz az arcbőröm. Már a katalógus is felhívja rá a figyelmet, hogy száraz bőrre való felvitel előtt használjunk hidratálókrémet. Hidratálókrém nélkül is kipróbáltam már, a különbséget annyiban látom, hogy a nagyon száraz (hámlásra hajlamos) területeket jobban kiemeli, az ilyen helyekről hajlamos is eltűnni egy idő után a BB, de a hidratáló segít ezen.

Folyékony, de nem folyós, krémes állagú a termék, kézzel szépen felvihető, nem is kell belőle sok. A piros foltokat, hajszálereket, pigmentfoltokat és az ezekhez hasonló pici hibákat szépen elkendőzi, egységesíti a bőrszínt. Fedésére közepeset mondanék, de nálam ez bőven megfelel a célnak. Nagyobb hibák, pattanások esetén azért korrektort kíván szerintem (ezt nem próbáltam ki magamon, mivel speciel épp nem rendelkeztem ilyesmivel).
Felvitel után rövid ideig eléggé csillogós, zsíros hatást keltett a bőrömön, majdnem rá is mentem púderrel a homlokomnál és az államnál, de vártam még egy kicsit és a túlragyogás megszűnt magától. Ez után tapintásra mintha semmi nem lett volna az arcomon, nem is éreztem és nem is fogott az anyag – csak a telefonomon láttam viszont egy picit a krémet egy hosszú beszélgetés után.

 
A 30-a fényvédelem remek dolog, ezzel a legtöbb alapozót be is előzi. Ezt nem nagyon próbáltam feszegetni, mivel leégésre hajlamos vagyok, de tény, hogy a délelőtti városban rohangálás folyamán nem pirult meg az arcom és a krém sem sült rám, nem húzott, nem éreztem száraznak a bőröm tőle.

A városjárást és a délutáni dolgos, majd pihenős órákat is átvészelte nálam; mondhatni, egész nap viseltem, az eltávolítás sem okozott gondot. Mivel, ahogy az elején írtam, szépen alkalmazkodik a bőrszínemhez, nem fogom mindennap az egész arcomon használni, inkább csak korrektor szerűen fogok bánni vele, oda ütögetem csak fel az ujjammal, ahol szükségét érzem és ki fogom hagyni az extra száraz részeket.

Összességében 1499Ft-ot megér a dolog, el fogom használni. Sokkal barátságosabb termék, mint sok itthon kapható társa, de még mindig nem kiáltok fel, hogy „igen, ez az, ez az igazi!”. Száraz bőrön úgy viselkedik, ahogy az ember elvárná, a 30-as fényvédelem pedig nagyon nagy pluszpont. Ezt fogom újravenni, ha időközben nem jön az igazi.

Ti hogy álltok a BB krémekkel? Próbáltátok már ezt? Futottatok már bele olyan BB krémbe, ami felvitel után narancssárga lett? Alapozó, BB- vagy CC krém?

4 megjegyzés:

  1. Én a Garnier, az Avon és a Nivea terméke után döntöttem úgy, hogy elég,akkor most jöhetnek a koreai BB krémek. A különbség ég és föld, ezek a termékek inkább csak színezett hidratálók, a koreai társaik színben is jobban passzolnak nekem, a hatásuk is ezerszer jobb. Én már nem kísérletezem a drogériás/katalógusos kencékkel, per pillanat a Missha Perfect Cover-t és a Holika Holika Petit Clearing BB-t használom, tökéletesen beváltak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én akkor használtam koreai BB krémet, amikor itthon se híre, se hamva nem volt még ezeknek a termékeknek. De megint az lesz a vége, hogy koreait rendelek, már látom. Így is túl sokáig halogattam, vártam, hogy csak csoda történik, de nem. :)

      Törlés
  2. Nálam ez a favorit. Írtam is róla a saját oldalalom, és a te írásodat is belinkeltem, mert emlékeztem, hogy ezzel a termékkel te is foglalkoztál.
    Mondjuk nincs két egyforma bőrtípus és az igények is eltérőek, de nekem ez vált be a legjobban. Amire nekem kell, minden megvan benne. Igazából az alapozókat már el is felejtettem, hála ennek a krémnek :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a linkelést, nagyon kedves tőled! El is olvastam, amit írtál.
      Nekem is tetszik a termék és teljesen megértem, hogy te miért szereted. Valóban sokkal kellemesebb kence ez a BB, mint egy alapozó. :)

      Törlés