Szarvasos képek DIY


Idén szarvas őrületben szenvedek, így a karácsonyi/téli dekoráció is felvette nálam a szarvasságot. Készítettem egy koszorút, amin van szarvas formájú mézeskalács, aztán arra gondoltam, fel kellene tenni valahova. A szobámban az ágyam fölött van egy nagy kép, gondoltam idény jelleggel lecserélem azt a díszre. Aztán közben rájöttem, hogy a képet két szeg tartja. A koszorút nem akartam belógatni, de annyira ráhangolódtam már, hogy ott bizony valami agancsos fog lógni, hogy valamit tennem kellett. Rögtön eszembe jutott az a két hosszúkás vászon, amit még leárazva vettem, mondván, hogy egyszer majd úgy is kelleni fognak. Leültem rajzolgatni és megterveztem, mit szeretnék. 


Azzal kezdtem, hogy kerestem és nyomtattam egy szarvas – vagyis egy szarvas testet, mert ami tetszett formára, annak nem volt agancsa és lába. (Milyen szarvasokat találni a neten...) Szóval, egy lapra megrajzolgattam a hiányzó részeket, hozzáragasztottam a testhez és így lett sablonom. A két vásznat tojáshéjszínűre alapoztam (ilyen a plafonom is), szivaccsal. Végig akril festékkel dolgoztam, úgyhogy ez igen egyszerű feladat volt. Majd kimértem a díszcsíkokat és berajzoltam őket filccel.


Úgy komponáltam a képet, hogy ha eltolva akasztjuk őket egymás mellé, akkor a díszsor ott kezdődjön, ahol a másik vászon véget ér. Így éppen pont egymással szembe kerülnek a szarvasok. A csíkok után átrajzoltam a sablonokat is a vászonra, itt is volt pár perc méricskélés. Amikor már minden a helyére került, mindennek megvolt a körvonala, elkezdtem kitölteni színnel a szarvasokat, majd a csíkokat. Közben változtattam is, mivel elsőre karácsonyi színekkel terveztem meg a képeket, de úgy voltam vele, hogy ha már úgyis narancs és barna a szobám, valami azzal harmonizálót csinálok. Illetve, így akár máskor is kint lehetnek, amikor épp nincs ünnep, ha úgy tartja kedvem.

A kész darabok és az előzetes tervek

Szóval, szarvasok, majd csíkok kifestése, színenként kivárva a száradást. Egy kis javítás, ahol muszáj – és már mentek is a falra. Így leírva nem is tűnik hosszúnak, de a száradási időket kivárogatva és beszámítva, hogy a barna festék pocsék volt és háromszor kellett felvinnem a színt, mert csíkozódott... Különben az arany és narancs részek effektes festékkel készültek, nagyon szépen csillognak, de sajnos erről nem tudtam képet csinálni, mert mire végeztem, rám sötétedett. :)
Azt hiszem, rajongásom ezzel elérte a tetőfokát. Pedig próbálom mérsékelni itt a blogon a szarvasokat, de hát ha egyszer olyan aranyosak! Ti szeretitek ezeket az agancsos állatkákat? Szoktatok festegetni, saját kezűleg dekorációt csinálni?

6 megjegyzés:

  1. A Sparban nálunk tele van szarvasos mütyikkel, mindig eszembe jutsz róluk :-D Tök jó ötlet ez a dekoráció :) Határozattán tetszik :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. o.O Ezek szerint Spar-ba kell mennem?! :D Örülök, hogy tetszik Neked, köszi :)

      Törlés
  2. Nagyon jók lettek, ügyes vagy! :-)

    VálaszTörlés
  3. Szuper ötletes, le a kalappal! :D
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés