Betegségösszegző

Hát ez nem az én évem. Olvashattátok, hogy beteg voltam már hetek óta, hát most már biztosan elmondhatom, az egészségemmel nincs szerencsém. Tudhatjátok rólam, hogy hiszek a pozitív gondolkodás erejében és ide is inkább csak a jó dolgokról írok, így is feledve a rosszakat. De most megint olyan dolgok állnak mögöttem és előttem, amik nem éppen vidámak. Ez a bejegyzés gondolkodós, ömlengős, borongós lesz most, de valahogy idekívánkozik.

Tegnap megkaptam a szövettani eredményt, ma már a sebésznél voltam, annál, aki az epeműtétemet is csinálta. Most a vakbelemmel van gond. Gondoltam én erre is, de tapasztaltabbak, - olyanok, akiket már műtöttek vakbéllel -, lebeszéltek róla, hogy erre gondoljak, mondván, az jobban fájna. Na igen ám, de pont én ne lennék speciális ebben is? Az orvos, aki a tükrözést csinálta, azt mondta, baromira ritka, hogy valakinek elhúzódó vakbele legyen; magyarul, ne csak hirtelen beinduljon és műtét, hanem évekig elfájdogáljon és gyulladozzon. Az ő praxisában én voltam a 3. ilyen beteg. Még így is nagyon szerencsésnek érzem magam, a vakbél gondok diagnosztizálásáról amúgy is hallani rémtörténeteket, abban pedig biztos vagyok, hogy az én fura vakbelem felfedezéséhez hihetetlen odafigyelés és tapasztalat kellett. Szóval, a vége a történetemnek egy újabb műtét lesz, valamikor márciusban. Nem tervezek hosszú gyógyulgatást és nagy szünetet a blogon, de ki tudja, mi lesz...

Az zavar a legjobban, hogy az epém után mindent megtettem, hogy minél egészségesebb legyek, hogy műtőasztalnak a közelébe se kerüljek többé. Folytattam a fogyókúrát, kerültem a problémát okozó ételeket, tornáztam, rábírtam magam, hogy pozitívan gondolkodjak. A blogot is ennek a "programnak" a keretein belül kezdtem el írni és bevallom, nem is számítottam rá, hogy ennyi jót hoz majd. Rengeteg örömteli élményben volt részem, annyi kedves embert ismertem meg és sokkal bátrabb is lettem a hétköznapi életemben. Könnyebben barátkozom, beszélek másokkal, beszélek nagyobb aggodalmak nélkül idegenekkel. Könnyebb lett az életem. De a lelet után úgy éreztem, visszalöktek 3 évet az időben, összetörtem, nincs ezen mit szépíteni. Nehezen viselem a fájdalmat, az aggodalmat. Furcsa mindezt leírni, igazából megfogadtam, hogy bármi lesz, nem fogom ezzel traktálni a blog olvasóit. De rájöttem, ez is egy tapasztalat, ez is én vagyok - leszek. Innentől ez az egész része lesz az életemnek és kész. Megbirkózom vele, pozitív maradok és ha lesz valami, amiről érdemes írnom ezzel kapcsolatban, akkor nem fogom vissza magam. Hátha valakinek hasznos lesz, amit mesélek. 

Ez lett a legszürkébb bejegyzés, amit csak produkálhattam, sehol egy kép, egy kis szín. Azért jó dolog is történt ma, mire hazaértem a sebésztől, a blog átlépte az 50.000 oldalmegjelenítést. Nagyon szépen köszönöm Nektek és külön köszönet annak, aki ezt a bejegyzést is elolvasta. 

20 megjegyzés:

  1. Remélem, rendbe jössz majd teljesen, és addig is kitartást kívánok! Az oldalmegjelenítésekhe pedig gratulálok :-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon drukkolok neked, hogy minden gond nélkül sikerüljön a műtét! Teljesen át tudom érezni a problémád, és hogy mennyire le tudja húzni az embert a sok nyavalya. Nekem is bőven volt ebben részem, csak nekem a tüdőm miatt, de végül csak sikerült kilábalnom belőle. Neked is sikerülni fog, ne add fel a pozitív hozzáállást! Most kellett egy kis ború, de aztán süssön újra ki a nap :)

    VálaszTörlés
  3. .en is kivanom, hogy minel hamarabb rendbe gyere, csak pozitivan :) szerintem, errol is nyugodtan irhatsz, az jot tesz az embernek, ha "kiirja" magat es tamogatast kap.

    VálaszTörlés
  4. Mielőbbi gyógyulást kívánok, remélem hamar rendbe jössz!

    VálaszTörlés
  5. kitartás, az már mindig nagy dolog egy ilyen helyzetben, ha pontosan tudják, hogy mi a bajod és mi arra a megoldás. biztosan nehéz lesz, de van mibe kapaszkodnod, tudod, hogy mikor és hogyan lesz vége!
    maradj pozitív és gyógyulj meg hamar, biztos, hogy sokan szorítunk neked! :)

    VálaszTörlés
  6. Kitartás! Minden rendben lesz. :)

    VálaszTörlés
  7. Én is azért kezdtem bevallom blogot írni hogy ösztönözzem magam arra lesz jobb és ezt a jót megosszam mással, én is betegség miatt kezdtem el írni.. Ne hogy fel add azt! ha három évet szépen felépítettél tessék szépen tovább menni. :)

    VálaszTörlés
  8. Kitartást és gyógyulást kivánok :) Gondolkodj továbbra is pozitivan és minden rendben lesz.

    VálaszTörlés
  9. Veled vagyok lélekben, kitartást és sok erőt!!! Gondolj csak a happy koktélra amit műtét előtt fognak adni, hmm? :DDD
    Megértelek abszolút, nekem is a pozitív kivetülés egyik eszköze a blogom. Puszillak! Reni

    VálaszTörlés
  10. Remélem, hogy mielőbb sikerül túljutnod ezen, sokan szorítunk neked nagyon! :)

    VálaszTörlés
  11. jobbulást,és ne keseredj el. csak pozitívan továbbra is :)

    VálaszTörlés
  12. Nagyon szépen köszönöm Nektek! Annyira jó érzés olvasni a hozzászólásaitokat. Köszönöm a kedves szavakat, a támogatást. Nem adom fel, pozitív leszek és remek évem lesz. Ezen fogok dolgozni. :)

    VálaszTörlés
  13. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még olvastam és gondolkodom. :)

      Törlés
    2. Oké, én csak hozzád akartam eljuttatni és két nap múlva inkább töröltem. De lementettem magamnak a nagymonológot, ha valamire visszatérnél! ;)

      Törlés
  14. Nagyon sok gyógyenergiát küldök! Mihamarabb gyógyulj meg, és kitartás! <3

    VálaszTörlés