Zoya Goes Pretty argán olajos shea vaj



Öröm látni, ahogy a természet utat tör magának... a kozmetikumok terén is! Csodaszép összetevőjű és csomagolású, argán olajos shea vaj érkezett hozzám tesztelésre nemrég. A külsejébe azonnal beleszerettem (olyan édes rajta az a cica!) és reméltem, hogy magát a vajat is legalább annyira fogom szeretni. De a teszt előtt lássuk, mit is lehet tudni a márkáról és termékeiről!

Kép forrása: LINK

"Olyan, mintha a tégelyt csak belemerítenénk a puszta természetbe..."

A bolgár Zoya Goes Pretty egzotikus, finomítatlan vajakat házasít organikus olajokkal. Minden tégelyükben összesen két összetevő található. Azért, hogy az összetevők megőrizzék értékes tápanyagtartalmukat, 40°C alatt olvasztják össze őket. Az így kapott kompozíciók nem tartalmaznak felesleges vagy káros anyagokat, viszont tartalmazzák mindazt, amire a bőrnek szüksége van. Ilyen az egyszerű és tiszta bőrápolás.

Termékeik kis fémtégelyekben elérhetőek, a különböző összetevők különböző színekkel és női karakterekkel vannak ábrázolva. A készítményekhez felhasznált rózsa-, levendula- és csipkebogyóolaj  Bulgáriából, a finomítatlan shea vaja Ghánából, a nyers kakaóvaja Peruból, az argán olaj pedig Marokkóból származik.


Hozzám az argán olajos vaj érkezett meg (30g), mely érett, száraz, érzékeny bőrre való. Adalékanyagoktól és mesterséges illatanyagoktól mentes, tele van A, E, F vitaminokkal és Omega 6-tal. Megnyugtatja az érzékeny, viszkető, hámló bőrt, használható napozás utáni bőrápolóként is. 

A krém összetevői köztudottan jó barátai a száraz bőrnek. A finomítatlan, organikus shea vaj hidratálja, marokkó aranya, az argán olaj pedig regenerálja és védi a bőrt, visszaadja rugalmasságát és puhává teszi. Ennek a kompozíciónak mindkét összetevőjével találkoztam már és vadásztam is sokszor olyan termékekre, amikben legalább az egyik megtalálható összetevőként.

Kicsit aggódtam a választásom miatt, mert bevallom, nem szeretem az argán olaj illatát, de szerencsére itt kellemesen csalódtam. A készítménynek kifejezetten kellemes mazsola illata van. Nagyon sűrű, gazdag krém, ami kézmelegre habos állagúvá és könnyen kenhetővé válik. Az arcom száraz területeire (orcák - kombinált bőr), a körömányamra és egy icipicit a könyökömre is használtam. Már az első használat után puhább lett a bőröm, többszöri alkalmazás után pedig az arcomon lévő hámló terület is szépen elkezdett regenerálódni. A körmöm mellett sajnos fel is szokott szakadni a bőr. Mióta minden este bekenem ezzel a vajjal, ilyesmi nem fordult elő és mintha a körmöm is erősödött volna. (Vajakkal, olajakkal akkor kenjétek ezt a terültet, ha ki van lakkozva a körmötök. A lakkréteg megakadályozza a köröm felpuhulását.) 


Különben, bár picinek tűnik a 30 g-os kiszerelés, nagyon kevés is elég ebből a tömény kencéből, így sokáig tart egy adag. A fémtégelyt is megszerettem, tökéletesen záródik, táskabarát. Sajnos előfordul, hogy még fényvédő mellett is megkapja az arcomat nyáron a nap, úgyhogy ezt fogom majd bevetni vész esetén. 

Megkedveltem ezt a mindenre jó szépséget, így bátran ajánlom Nektek is. A márka Facebook oldalát IDE kattintva érhetitek el. A Natúr Angyal webshopon pedig meg tudjátok nézni az "ízeket" és akár meg is tudjátok vásárolni őket. 

Használtok organikus, natúr termékeket? Kipróbálnátok a márka termékeit?

2 megjegyzés:

  1. Jelentem, én a csupasz körmömre is kenem a kaméliás Zoya vajamat és az argánolajomat is, és kifejezetten megerősíti, nem puhítja fel, szóval hajrá, nyugodtan próbáld ki így is :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet, hogy maradok nyuszi és nem próbálom ki. :D Egyszer olívaolajjal próbálkoztam, szépen fel is puhultak a körmeim. Akkor mondta egy műkörmös ismerős, hogy semmilyen vajat, olajat nem szabad csupasz körömre kenni, mert ez lesz a vége. Persze lehet, hogy ez is mindenkinél más és más. :)

      Törlés