Nyári lábápolás | Scholl Velvet Smooth



Mikor még fiatalabb voltam, egy pillanatig nem foglalkoztatott a lábápolás, de néhány éve rá kellett jönnöm, hogy bizony a szezon elején annyira tud fájni az itt-ott lábba kapaszkodó papucs és szandálpántokra és nyitott cipőkre való átszokás, hogy bizony, muszáj ápolnom a lábaimat. Arról nem is beszélve, hogy az ápolatlan láb egy kicsit sem szép látvány. Nem feltétlenül kell mindent szakemberre bíznunk, otthon is karban tudjuk tartani a helyzetet. A Scholl Lábápoló készülékéről tavaly már írtam ITT, azóta is töretlenül használom. Nemrég pedig tesztelésre érkezett hozzám egy lábfürdető és egy intenzív szérum. A termékek mellé pedig mindig ellátnak minket hasznos információkkal és szakértői véleményekkel is. Be is másolok Nektek most ide egyet az utóbbiból, hiszen nem hogy jobban nem tudnám megfogalmazni a dolgokat, de szakszerűbben meg pláne nem. 

„Nagy hiba, ha elhanyagoljuk lábunkat, hiszen sok probléma megjelenhet ezen a területen, így például bőrkeményedés, tyúkszem, körömproblémák. Nem szabad elfelejteni, hogy a testünk ezen részén látszódnak legjobban az öregedés jelei”- tette hozzá a bőrgyógyász. Arra is felhívta a figyelmet, hogy sokan vagyonokat költenek ruhákra, ékszerre, kozmetikusra, de megfeledkeznek a lábukról. Ha a lábakra terelődik a figyelem, akkor nemcsak az ápolatlanság lehet szembetűnő, hanem akár komoly egészségügyi problémákat is felfedezhetünk. Lábunk sok mindent elárul életmódunkról, korunkról, szokásainkról, betegségeinkről. „Ezért szinte csak mantrázni lehet, hogy törődjünk annyit lábunkkal mint amennyit arcunkkal – minden nap!”- hangsúlyozta Dr. Nagy Katalin.

A következőkben a szakértő összefoglalta, hogy melyek a mindennapos lábápolás alappillérei:

1. Reszeljünk!
Elsőként hetente legalább egyszer távolítsuk el a megvastagodott bőrt, csiszoljuk simává az addig kérges területeket. Fontos, hogy ne feledkezzünk el a lábujjak alatti részekről sem. A bőrkeményedések hátterében leggyakrabban ortopédiai okok és a nem megfelelő, szűk cipő viselése áll. Ezért fontos az ortopédiai korrekció és szűk cipő viselésének elkerülése. A reszeléssel megszüntethetjük a bőrkeményedést és lábunk olyan puha lehet mint a babák bőre.

2. Áztassunk!
Hetente legalább egyszer vegyünk lábfürdőt, a nyári szezonban akár heti kétszer is kényeztethetjük lábunkat ily módon, hiszen zárt cipő védelméből kibújva sok-sok környezeti hatás érheti őket. A lábfürdő nemcsak fontos ápolóanyagokhoz juttathatja lábunkat, hanem egész testünkre is frissítő hatású lehet.

3. Hidratáljunk!
A hidratálással táplálhatjuk és puhíthatjuk lábunk bőrét, ilyenkor hagyjuk, hogy teljesen beszívódjanak bőrünkbe a hatóanyagok. Ezért érdemes az éjszakai krémeket és intenzív szérumokat lefekvés előtt használni és különös figyelmet fordítani a sarkakra. A reggeli készülődés során pedig nappali krémmel ajánlott bekenni lábunkat az alapos hidratálás érdekében.

4. Masszírozzunk!
Masszázzsal is kényeztethetjük lábainak. A hidratáló készítmények jobban felszívódhatnak, a szív irányába történő masszírozás pedig az egész testnek jót tehet.

5. Törődjünk a körmeinkkel is!
Ha megfelelően előkészítettük lábunkat, akkor következhetnek körmeink. Óvatosan és a szélekbe nem belevágva levágjuk körmeinket, a körömágyat ápolhatjuk hidratáló krémekkel vagy olajokkal.

+1 tipp Végezetül pedig nyáron kenjük be lábunkat fényvédő krémmel. Nagyon fontos és gyakran megfeledkezünk róla, pedig lábunk bőre nagyon érzékeny és megérdemli a mindennapos törődést!


Scholl Velvet Smooth Lábfürdető - A Velvet Smooth lábfürdető még kellemesebbé teszi lábpuhító lábfürdőjének élményét. Alkalmazás előtt használja az Express Pedi készüléket. 3-5 liter meleg vízbe öntsön a termékből 15 ml-t, és áztassa lábait 15 percig. Szárítsa meg lábait, alkalmazza a Velvet Smooth intenzív szérumot vagy áztassa tovább és folytassa a bőrkeményedések kézi eltávolításával, majd törölje szárazra lábait és alkalmazza a Velvet Smooth intenzív szérumot.


Scholl Velvet Smooth Intenzív szérum - Hialuronsav + Pentavitin + zöld kaviár. A hialuronsav bármely más vegyületnél jobban képes megtartani a vizet. A Pentavitin jellemzője, hogy a bőrben lévő keratinhoz kapcsolódik, ezáltal segít fenntartani a bőr nedvesség-egyensúlyát. A szérumot a Velvet Smooth elektromos lábreszelő használata után vigye fel a lábfejére vagy amikor bőrét száraznak találja.  


A lábfürdető folyós, zselés állagú, egy kezeléshez a tubus kb. egytizede kell. Belecsöpögtettem a vízbe, utána a kezemmel felráztam, nagyon jól és illatosan (friss, uniszex) habzott. A lábfürdőben szépen felpuhul a bőr, ezzel a zöldeskék kencével pedig sokkal puhább és üdébb lesz az eredmény, mint egy mezei habfürdős áztatással. 

A szérumot száraz bőrre kell használni, például a lábfürdő után, de egyébként bármikor, amikor hidratálásra és/vagy felfrissülésre van szükségünk. Középsűrű, géles állagú szérum. Nagyon meglepődtem, mert már első használatra sokat segített a száraz tappancsaimon. Méretre is nagyon jó, pont táskábadobós, viszont még ez a pici is sokáig tart, mert csak kevés kell belőle. 


A vasárnapi lábápoló rutinom tehát így néz ki: A Lábápoló készülékkel eltávolítom a száraz bőrt, bőrkeményedéseket. Áztatom a lában 15-20 percet a Lábfürdős vízben (közben olvasgatok, itt a Luxen 3. kötetét), majd hagyom megszáradni a lábam és belemasszírozom a bőrömbe a Szérumot. 

Sajnos a lábkörmeimmel nem nagyon tudok magam sokat kezdeni, így meg fogok látogatni egy pedikűröst, de ezen kívül nagyon szépen karban tudom tartani a lábam, főleg, hogy tényleg hetente igyekszem ezt megcsinálni. Ráadásul közben lazítok, olvasgatok is. :)

Ti mivel szoktátok ápolni a lábatokat? Használtok Scholl termékeket?

0 megjegyzés: