Kreatív dekoráció


A karácsonyt mindig is a dekorálás miatt imádtam. Olyan csodálatos hangulata van, amikor díszekkel, fényekkel vesszük magunkat körül! Szeretem, ha egy kis kreativitást is belevihetek a dolgokba, az ajtódíszeket, adventi koszorúkat is mindig saját kezűleg készítem, így érzem igazán magaménak őket. ITT láthattatok már 3 kreatív őszi/téli ötletet, a diódíszhez akkor a kreativajandek.hu webáruház HOME feliratú tábláját használtam.


Most ismét tőlük szeretnék megmutatni kétféle dekorációt, illetve azt, hogy én hogyan használtam fel őket. Ezt láthatjátok ebben a videóban. Ha nem működik a beágyazott videó, IDE kattintva megnézhetitek a YouTube csatornámon. Képekért és infókért görgessetek lejjebb!


A karácsonyfadíszeket 14 db-os csomagban vásárolhatjuk meg, 6 db klasszikus (2 db feliratos, betlehemes, ajándékdobozos, függődíszes, mikulásvirágos) és 8 db állatos (őzike, róka - havas, fenyőfás környezetben) összeállításban. A webshopon ITT tudjátok megnézni. 


A hópelyhek 12 db-os csomagban kapatóak, 8,5 cm átmérőjűek és 1,8 mm vastagságú kartonból készültek. Egyszerűen felfűzhetőek, mivel két egymással szemben lévő águkon lyukak vannak. Mutatós dekorációt készíthetünk belőlük, amiket ráadásul karácsony után is fent hagyhatunk, egész télen díszíthetik otthonunkat. Jégvarázs rajongóknak kötelező. :D A webshopon ITT tudjátok megnézni.


Mindkétféle dísz kapható fa és karton változatban is. Utóbbi kicsit vékonyabb, könnyebb és olcsóbb. Bevallom, hasonlóval még nem is találkoztam, igencsak érdekes, de nagyon kellemes anyag ez, könnyű volt vele (rá) dolgozni.


A díszek kifestéséhez körömlakkot és akrilfestéket (illetve festékspray-t) használtam. Utóbbival egyszerűbb volt a hópelyheket festeni, jobban szerette a festék ezt az anyagot. A fára inkább a körömlakkot részesítettem előnyben (igazából főleg a színek miatt, mert semmi baj nem volt az akrillal sem). A lakk szépen bevonta a fát, ahogy a spray is. A különbség a kettő között, hogy előbbi egységessé tette a felületet, a spray pedig beleült a kis barázdákba és így megmaradt a fa hajszálvékony mintája.


Ezeket a díszeket drót segítségével levágott fenyőágakra akasztottam fel egy elemes LED égősor társaságában, így készítve egy amolyan mini karácsonyfát a komódomra. Valószínűleg párat át fogok tenni majd a karácsonyfára belőlük. Nagyon oda vagyok az állatos darabokért, egyszerűen fantasztikusan ki vannak találva (de amúgy is szarvasmániám van, úgyhogy...). A "színesek" közül a mikulásvirágos a kedvencem.


A hópelyheket eredetileg az ablakomra szántam, de rájöttem, hogy kívülről úgyse látná őket senki, belülről meg én nem látnám őket jól a függönytől. Így kötöttek ki az ajtómon. Kék-fehér színátmenetesre festettem őket, majd kaptak egy réteg díszítőlakkot, amitől még különlegesebbek lettek. Nagyon egyszerű volt őket damilra fűzni, a legtöbbet pedig nem is lett volna muszáj ragasztószalaggal rögzíteni a hátulján, olyan szépen tartották magukat a damilon. Nekem nagyon tetszenek és aki csak járt nálunk, megdicsérte őket. Tavaszig biztosan maradnak. 

Ha szeretitek az ilyen kreatív dolgokat, esetleg ajándékot kerestek valakinek, nézzetek be a www.kreativajandek.hu-ra, rengeteg szépséges dolgot találhattok ott. 

Nektek tetszenek az ilyen díszek? Szoktatok saját kézzel dekorációt készíteni? Díszítitek már az otthonotokat karácsonyra? 

4 megjegyzés:

  1. Natúr verzióban is gyönyörűek, de festés után aztán főleg! Elállt a szavam, eddig is lelkesedtem, de most már nem bírok várni, legyen már karácsony! *.*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszenek. :) Én már szeptember óta próbálom visszafogni magam a karácsonnyal. Eddig bírtam. :D

      Törlés
  2. Szia!

    Szerintem ez nagyon szép, mutatós, de könnyen elkészíthető dekoráció és tökéletes ajándéknak is. Nekem annyira megtetszett ez az ötlet, hogy el is mentem egy hobbi boltba és vettem rögtön 5öt. :D A videó is nagyon jó lett! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, örülök, hogy tetszett az ötlet, a videó. :) Ha teheted, egyszer nézd meg a kreativajandek.hu ilyen díszeit, sokkal szebben kivitelezettek, mint a hobbi boltban kaphatóak. :)

      Törlés