AVON matt hatású ajakrúzsok


Nem én vagyok az, aki mindig, minden trendet kipróbál, szeretek válogatni és csak azokat beengedni az életembe, amik tényleg tetszenek. Kicsit meglepődtem, mikor a matt ajakkencék átvették az uralmat a polcomon, mert mindig inkább a gyöngyházfényű darabok voltak a kedvenceim. Egy ideje ezt már nem merem kijelenteni, a matt ajkak ugyanannyira a szívemhez nőttek, mint az extrán csillogóak. Az Avon matt hatású darabjai sem maradhattak ki az életemből; nagyon megtetszettek a különlegesnek ígérkező színek és több helyen is jókat olvastam róluk. Így végül három csodaszép rúzs érkezett hozzám tesztelésre. 


A rúzsok csomagolásának alapja a márkától már megszokott, egyszerű, betekintőablakos műanyag, melyet most matt bevonattal és ezüst színű gyűrűvel/kicsavarós résszel láttak el. 15 árnyalat közül választhatunk, a 3,6 grammos rúzsokat 979 Ft-os bevezető áron érhetjük el online IDE kattintva. A termék normál ára 1699 Ft.



Nagyon kellemes használni ezeket a rúzsokat, könnyű őket felvinni, nem macerás velük elkészíteni a kontúrokat sem. Könnyen siklanak, puha, bársonyos érzést és egy nem teljesen matt, talán enyhén szaténosnak mondható finist hagynak maguk után, a teljes fedést pedig már egy-két áthúzással is elérhetjük. Nem száradnak meg kemény bevonatot alkotva, így a nap végén még az arra hajlamosaknak (mint például én) sem lesz tőlük fájdalmasan száraz az ajkuk. Mindezt összeadva kapunk egy összhatásában matt, de sokkal kényelmesebb rúzsozást, amihez azért nem árt egy ajakradírozás és aláhidratálás, mert bizony ezek a termékek is kiemelik a hámlásokat, nagyobb ráncokat. 

Nálam egészen tartósnak bizonyultak, több órán át szépen mutattak, evés, ivás után persze kellett velük foglalkozni. Én is levontam azt a következtetést, miszerint az általam eddig próbált Avon rúzsoknál tartósabbak, de az átlag matt rúzsokhoz, ajakkrémekhez képest hamar elhagyják az ajkakat. Cserébe viszont nem okoznak akkora károkat - volt már olyan matt rúzsom, ami után napokig ajakápolóztam. Ami kicsit talán mellékes, de én odavoltam érte: nagyon finom, gumicukros illatuk van felvitel közben. 

Nagyon fontos, hogy mielőtt kiválasztjuk a rúzst, nézzünk utána, milyen is lesz a színe, mert a katalógusban ez most igencsak becsapósra sikerült, illetve a rúzsok alján lévő matricák sem adják vissza a termékek színét. Úgyhogy ha szeretnénk az új matt hatású darabokból, érdemes körülnézni minél több blogon. 


Már csak azért is, mert úgy tűnik, hogy az egyik legkedveltebb árnyalat, a Peach Flatters nemcsak a mintaképeken, de néha az ajkakon sem mutat ugyanúgy. Érdekes egyébként maga a rúzstest is, ahogy megláttam (az előző két fotó ezt jobban visszaadja) egy barnás, barackos, sötétebb nude darabnak néztem. Aztán ahogy napsütésben is megvizsgáltam, ebből inkább egy barackos benyomás lett, végül pedig az ajkaimra felvíve is ilyennek, illetve cseppet talán korallos hatásúnak találtam. Többeknél viszont ajkakon inkább egy sokkal-sokkal világosabb, rózsaszín-barack keveréknek néztem (ezt magamban el is neveztem bababaracknak). Ennek rengeteg oka lehet, nehéz megfogni és visszaadni a rúzs színét a képeken, máshogy hathat az ajkak alapszíne, a bőrünk színe (én hipóreklám vagyok az átlaghoz képest) miatt, stb... Kicsit körbekérdeztem és még nem jöttünk rá a megoldásra, de megírom majd, ha megtudok valamit. :)


A három rúzs közül a Vibrant Melon lett a kedvencem, talán nem is annyira tavaszias, mint inkább nyárias szín ez, az érdekes, vibráló felhangjával. Az alap egy eperszín vagy egy rózsaszínesebb görögdinnye, amit egy kis neonosság tesz igazán különlegessé. Érdekes, hogy a katalógusban pirosabbnak, a matricán pedig igencsak rózsaszínnek ígérkezett a termék. Főleg utóbbi alapján nem annyira választottam volna magamnak, de nagyon örülök, hogy mégis itt van, mert számomra igencsak különleges ez a szín, más márkánál még nem találkoztam vele. 


A Splendidly Fuchsia az az árnyalat, ami a három közül leginkább hasonlít a katalógusképhez, egy szépséges, kékes beütésű pink. Tavaszra, nyárra jó választás, talán egy picit érdekesebb lenne, ha több neonosságot kapott volna. Egyébként jó kis szín, biztos sokat fogom használni. 


Összességében jó benyomást tettek rám ezek a rúzsok, szeretem használni őket és többször nyúlok értük, mint az eddigi ajakszárítós matt darabjaimért. Viszont, ha nagyon tartós eredményt szeretnék, mert mondjuk elutazom és nem tudok pár óránként ránézni a rúzsozásomra, akkor nem őket részesítem előnyben. Aki szeretné bővíteni a kollekcióját matt darabokkal, ráadásul nem méregdrágán, annak nagyon megéri próbálkozni ezekkel. Azoknak meg pláne ajánlom, akik nem bírják a szárazra száradós mattokat, mégis vágynak erre a mostanában nagyon divatos finisre. 

Ti kipróbáltátok már valamelyiket? Szeretitek a matt rúzsokat? 

2 megjegyzés:

  1. Én a Coral Fever-t meg a Ruby Kiss-t próbáltam már és nagyon elégedett vagyok a pigmentáltságukkal meg a tartósságukkal is! :) Viszont sajnos elég cserepes a szám, így nem mutatnak mindig jól rajta ezek a rúzsok :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam is igénylik az aláhidratálást ezek a rúzsok. Ha az nem elég, radírozz is előtte, akkor már biztos szépek lesznek. :)

      Törlés