L'OR DE SAY Celebration


Az Orsay üzleteiben már régóta nem csak ruhákat és kiegészítőket vásárolhatunk; a kasszák közelében már négy parfüm is vár ránk. Egyről már olvashattatok tőlem ITT, ebben a bejegyzésben pedig megmutatom a kistestvérét, a Celebration-t. Egy olyan illatról lesz szó, ami bár olcsónak számít, amikor megszagoltam, semmi másra nem tudtam gondolni, csak arra, hogy valami kategóriákkal drágább, márkás parfümöt tartok a kezemben. Mint kiderült, nem véletlenül gondoltam ezt...


Az első két Orsay parfümhöz képest ez alacsonyabb, ducibb üveget kapott, a kupak viszont a megszokott maradt. Összességében kellemes ránézni erre a parfümre, az üveg strapabíró, mégis elegáns, a feliratozás sincs túlzásba víve, egészen szép, elegáns darab ez. A fújóka arany színű, nem vagyok vele teljesen megelégedve, sokszor akad, nehéz lenyomni. Gondolkodtam rajta, hogy visszaviszem, de a teszter is ugyanígy viselkedett, így inkább hagytam a dolgot. 

A parfüm nyakára egy kis lánc van tekerve egy logós medállal, gyanítom karkötőnek szánták a mérete alapján. Talán emiatt az extra miatt drágább valamelyest a három másik illatnál, úgy emlékszem, ez 5200 Ft körül volt, míg a többi körülbelül 4800 Ft-ért lehet a miénk. Itt az volt a probléma, hogy pár használat után vettem csak le az üvegről a karkötőt és gondolom, ráment némi parfüm, amitől a medál elszíneződött (ez látszik a képen is). Majd valahogy leszerelem és teszek rá másikat, annyi baj legyen. Ennyit a rossz dolgokról, mert minden más miatt nagyon szeretem ezt a parfümöt. 


Az illat feje fekete ribizli és bergamot, szíve litchi, rózsa és üröm, bázisa pacsuli és vanília. Igen, elszakadtam a (néha talán túl) édes illatvilágtól (végre) és egy csak nagyon picit édeskés, gyümölcsös-virágos parfüm költözött az életembe. Leginkább a ribizlit és  a vaníliát érzem magamon, de azt órákon keresztül, így tökéletes választás nálam egy munkanapra, de van annyira karakteres az illat, hogy akár esti alkalmakra is jó barátunk legyen. Igaz, nem nyáron, a meleg, fülledt napokhoz túl sok lenne számomra, bár alapból nem túl nehéz illat ez. 

A végére pedig a megfejtése annak, hogy miért volt olyan érzésem az első találkozáskor, hogy egy luxusparfümöt szagolgatok; sokak szerint, illetve már szerintem is (elmentem egy Douglas-ba ellenőrizni) az illat egy az egyben olyan, mint az Armani Si. 

Akik szeretnének egy fiatalos, könnyed, nőies, nem édes illatot a mindennapokra, ami olcsó és tartós is, bátran nézzenek rá erre.

Próbáltátok már az Orsay parfümjeit? Szeretitek a virágos, gyümölcsös illatokat? 

5 megjegyzés:

  1. Szemeztem vele, de most itt áll megbontva a Gucci Bamboo és az AVON Dreams, nyáron pedig nem szeretek parfümöt viselni, úgyhogy ha lesz még ősszel ez az illat, majd akkor kipróbálom. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem az állandó kínálat része, így biztos lesz alkalmad kipróbálni, ha szeretnéd. :)

      Törlés
  2. Imádom az Armani Si illatát, akárhányszor a Müllerben járok, mindig muszáj megillatolnom. Most eléggé sajnálom, hogy nincs a közelünkben Orsay, mert ha valóban szinte tökéletes alternatíva a Si-re, akkor igazán megéri azt az 5200 Ft-ot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam is van egy-két illat, amit mindig "kipróbálok" a drogériában. Ha egyszer olyan helyen jársz, szerintem nézz rá, az én orromnak nagyon hasonlóak voltak. :)

      Törlés
  3. Huncut ez az Orsay, nekem az a parfümjök van meg, ami a La vie est belle dupe-ja :)

    VálaszTörlés