Eucerin Anti-age napozó krém arcra


Már sokszor említettem, így biztosan tudjátok, hogy a fényvédelem nagyon fontos számomra (nem csak nyáron). Az arcom az első, ami kicsit megpirul a napon, ha nem vigyázok, így mindig próbálok minőségi arcra való fényvédőket (is) használni. Nemrég lehetőséget kaptam egy Eucerin készítmény kipróbálására, róla lesz szó ebben a bejegyzésben. 


Az első képen látható szórólapból: "A bőröregedés látható jeleinek 90%-át a káros UV sugárzás okozza. Az UVA-/UVB-sugárzás által felszabadult szabadgyökök sejt- és DNS-károsodást eredményeznek, melyek bőröregedést okoznak. Klinikai tanulmányok igazolják, hogy a napi rendszerességgel használt fényvédők szignifikánsan csökkenthetik a napsugárzás okozta bőröregedés jeleit. Az Eucerin Anti-age napozó krém arcra FF50 speciálisan kifejlesztett termék, mely véd a napsugárzás okozta bőröregedéssel szemben és láthatóan csökkenti a ráncokat." Könnyed, jól felszívódó textúra, mattító hatású, nem mitesszerképző, illatanyag- és parabénmentes. 

A csomagolás nem az általam már megszokott tubusos vagy lapos tégelyes verzió, aminek nagyon örülök. Ebből a pumpás fejjel ellátott hengerforma flakonból sokkal könnyebb kinyerni a krémet. Annyit adagolhatunk ki, amennyit csak szeretnénk, az egészen pici borsónyitól a méretes babszem nagyságig, ránk van bízva, mi tudjuk, mennyire van szükségünk. 


A krém félsűrű - nem folyik el, de könnyű eldolgozni -, kicsit sárgás színű. Felvitel közben érzek egy kis alkoholt, de hamar elillan, mire mindenhova felviszem az arcomra, már nem is érzem, hogy bármilyen illata lenne a készítménynek. Gyorsan eldolgozom és pár perc múlva már be is szívódik. Mattító hatást ígér, nálam azért maradt a bőrnek egy természetes hatású fénye, én kifejezetten szeretem az ilyesmit, sokkal egészségesebbnek tűnik tőle a bőröm. Nem is használok rá mást, csak korrektort, ahova kell. Csak párszor sminkeltem rá, főleg azért, hogy kipróbáljam, sminkalapként mit tud, úgy is megállta a helyét, nem volt vele semmi problémám. Sőt, mintha nem száradtak volna ki annyira az arra hajlamos területek a smink alatt. Talán ez is azért lehet, mert hialuronsavat tartalmaz, ami a ráncok elleni harc egyik alappillére. Szerencsére még nem sok ráncom van, de azt az egyet a homlokom közepén, ami néha zavar, mintha tényleg kicsit visszafogottabbnak láttatná. 

Folyamatosan használom, nagyon megszerettem, nem zsírosítja az arcbőröm és természetesen egyszer sem kapott meg egy kicsit sem vele a nap. Ezt a darabot nagyon ajánlom azoknak, akik gondolnak a ráncok megelőzésére és/vagy csökkentésére és megbízható, magas fényvédelmet nyújtó készítményt keresnek. 

A legfontosabb egy fényvédőnél, hogy valóban érezzük magunkat biztonságban vele a legnagyobb napsütésben is. Hiszen bármit is ígér, ha nem bízunk benne, egy idő után úgyis a fiók aljára kerül. 

Ti használtok Eucerin termékeket? Próbáltátok már ezt a fényvédőjüket? 

0 megjegyzés: