Lima | Natúr & vegán kozmetikumok


Egyre több természetes alapanyagból készült termék érkezik hozzám és szívesen használom, próbálom ki őket, de a szívemnek azok az igazán kedvesek, melyek kézzel, nagy odafigyeléssel készülnek. Ezért is örültem nagyon, mikor lehetőségem nyílt megismerkedni a Limával. A magyar márka minden terméke 100%-ig vegán, kizárólag természetes alapanyagokat tartalmaznak, és mentesek a tartósítószerektől, génkezelt alapanyagoktól, kőolaj származékoktól és mesterséges illatanyagoktól. A csomagolás minimalista, Márti, a Lima megalkotója nagyon szimpatikus és meg kell, hogy említsem azt is, hogy a webshopon (is) szebbnél szebb képeken találkozhatunk a termékekkel - igen, engem ez is elvarázsolt. :) 

A termékek közül szabadon választhattam, így ebben a bejegyzésben a honlapon lévő termékleírások alapján nekem legjobban tetsző két termékről lesz szó. 


Chocola Peeling Szappan - Ez volt az a termék, amin rögtön megakadt a szemem, amint elkezdtem körülnézni a webshopon. Csokis is, kávés is, kell ennél több? A csomagolás szolid, a minták, a feliratok nagyon hangulatosak és tetszik, hogy nem csak úgy be volt dugva a szappan a papír alá, hanem kapott egy fóliát is, ami védi. Ami viszont igazán levett a lábamról, az a szappanszeletbe nyomott logó. 

A szappan lágyan, krémesen habzik, le kell hogy jöjjön róla egy vékonyka réteg, mire felbukkannak a radírozó szemcsék (őrölt kávészemek). A dörzsölő hatás nagyon el van találva, szó sincs arról, hogy csak eredménytelenül simogatná a bőrt, de nem is nyúzza le. Tényleg nagyon hatásos, az illata pedig valami eszméletlen jó. Használat közben egyszerre érzem a csokit, a kávét és a fahéjat, a megtisztított, puha bőrön pedig némi klasszikus szappanillat és egy csipetnyi fahéj marad. Külön öröm, hogy nem fakó, krémes-habos darabkás csúfsággá szárad a szappan; a tizedik használatnál ugyanolyan mutatós - csak kicsit kevesebb -, mint az elsőnél.  


Orange Lip Chérie - Ez a kicsike a bonbon alakjával és a tégelyével fogott meg. Cuki a csomagolás, bátran dobhatjuk táskába is és ajándéknak sem utolsó. A tégelyt elég csak egyszer megvásárolni, utána tudunk csak magából a bonbonból rendelni, amit egyszerűen csak belepottyantunk az elhasznált darab helyére. Milyen szuper már, ajakápoló, ami utántölthető! Levendulás és narancsos változatban kapható, én az utóbbit választottam, már előre gondolva az őszre - imádom ősszel/télen a narancs illatát. Ráhibáztam, isteni illata van, olyan, mint a frissen reszelt narancshéjnak és ezt felvitel után is érezni még egy jó darabig. 

Az első használatnál egy kicsit "be kell törni" a terméket, annyiról van csak szó, hogy elsőre többször kell áthúzni az ajkakon, hogy megpuhuljon (gondolom, hogy ez a kakaóvajnak köszönhető). Az egyszer már használt rész innentől kezdve puhább, krémesebb, elég csak lazán átfutni vele az ajkak bőrén. Nagyon jól puhít, ápol, különösen ajánlom azoknak, akiket hozzám hasonlóan nagyon meg tud viselni a matt tartós rúzsok viselése. Ha estére vastagabban bekenem az ajkaimat, reggelre még mindig van egy leheletnyi réteg rajtuk az ajakápolóból. Ez is mutatja azt, hogy valamicskét lassabban szívódik be, viszont ugye van is benne anyag bőven, úgyhogy ez szerintem teljesen rendben van. 

Összességében nagyon tetszik a Lima, a termékek meggyőzőek és árasztanak egy különleges hangulatot. Extra pont, hogy a webshopon rengeteg információt kapunk egy-egy készítményről. IDE kattintva meg is nézhetitek az oldalt, ahol minden másról is sok infó van, illetve vannak még arctisztító szappanok és egy nagyon tetszetős testvaj is, úgyhogy érdemes átkattintani. 

Nektek hogy tetszenek a termékek? Kipróbálnátok őket? 

0 megjegyzés: