Lila ajkak és még pár gondolat...


Hatalmas Instagram-rajongó vagyok, valószínűleg onnan (is) kezd rám ragadni a színes és olykor már extrémen színes rúzsok imádata. Sok-sok márkának vannak színesebb, különlegesebb darabjai, de sajnos ezek nem igazán jutnak el hozzánk - nem merik behozni őket, mert úgy gondolják, eladhatatlanok. Persze ez nem csak a mi országunkra érvényes, Ausztriában, Németországban sem kerülnek a drogériák polcaira az extrémebb színek. Ha egy drogériás márkából készül egy új rúzskollekció, hiába lesz belőle tízféle szín - köztük lila, zöldes árnyalatok, arany -, csak azok fognak bekerülni az állványokra, amik a fogyasztóközönség komfortzónáján belül vannak. Ezért van az, hogy nem igazán tudsz például lila rúzst venni itthon úgy, hogy csak besétálsz egy drogériába. Illetve akad pár lila, de nem a hideg színvariánsok, hanem a melegebb, pirosasak, amik végül az ajkakon nem is lilák lesznek, hanem furán ciklámenes beütésű bordós valamik. (Azért tegyük hozzá, hogy már fejlődünk, az erős, vibráló pinkek például már eljutnak hozzánk is.) 

Ezért is volt hatalmas öröm számomra, mikor megérkezett a hír, hogy a L'Oréal csoport jóvoltából a NYX Cosmetics üzletet fog nyitni Budapesten. Hiszen a márka éppen arról híres, hogy a legextrémebb színeket is ontja magából. A bloggerek számára rendezett koktélpartin (IDE kattintva nézhetsz bele abba a vlogomba, amiben erről is láthatsz felvételeket) lehetőségünk nyílt kipróbálni egy-két ajakkencét és azonnal a leglilább dolgot választottam, amit csak lehetett, a Liquid Suede Amethystet. Nagy örömömre aztán a NYX Face Awards során belekerült a döntősök csomagjába (ennek a kibontását ITT láthatod) és hát azóta is elválaszthatatlanok vagyunk. 


Igen, nem feltétlenül egy mindennapokra szánt darab ez, itthon nem jellemző annyira, hogy valaki lila ajkakkal rohangáljon az utcán. Meg kell találni egy ilyen színhez a megfelelő alkalmat. 

De konkrétan akkor erről a szépségről: Az Amethyst tubusa maga is lila, az applikátort (a folyékony rúzsoktól megszokott módon) a kupak rejti. Az applikátor feje a csikizős/szőrös/szivacsos (vagy nevezzük bárhogy) fajta, szerintem teljesen jól meg lehet oldani vele a felvitelt. A rúzs krémes, nem folyósan híg, de nem is eldolgozhatatlanul sűrű. A rétegek között kell várni picit, mert ha nem kezd el megkötni amit addig felvittünk, könnyen lesz foltos a végeredmény. Különben nem szárad teljesen mattra, egy egészen enyhe fénye marad, ami több óra után kezd fokozatosan eltűnni. Illetve, annyira egy darabig (nálam kb. fél óra) nem köt rá a bőrre, hogy mondjuk ha belelóg egy hajszál, akkor a félrehúzásától az ne csináljon egy szép csíkot az arcunkra. 

Viszont a teljes száradás után lerobbanthatatlan; ettem, ittam (jó, nem egy nagymenüt fogyasztottam el vele, de...), mégis olyan volt, mintha most kentem volna fel. Eddig mindig kb. fél napokat volt fent az ajkaimon, ennyi idő alatt nem volt olyan, hogy feltétlenül újra kellett volna kennem. Az amúgy is mindig száraz ajkaimat picit szárította, de elég minimálisan - nem kellett utána napokig ajakbalzsamkúrát alkalmaznom. Kékes és/vagy rózsaszínes szemsminkekkel társítottam eddig. A képeken a szememen leheletnyi világosbarna van a mélyítővonalban és egy fényes rózsaszín a mozgószemhéjon. Ezt koronáztam meg a lilasággal az ajkakon.


Összességében én nagyon elégedett vagyok ezzel az ajakkrémmel, csodás színe van, tartós, viszonylag könnyen kezelhető (azért kell egy kis gyakorlat hasonló termékekkel, illetve felvitel után a kontúr mellett érdemes átszaladni némi alapozóval/korrektorral) és nem szárít számottevően. 

De hogy mégis mit szeretnék még kihozni ebből a bejegyzésből? Igazából csak annak szerettem volna hangot adni, hogy nagyon örülök neki, hogy egyre többen mernek beszerezni extrémebb színű rúzsokat. Ki tudja, talán lassan a hétköznapok során is merjük majd használni a (leg)színesebb sminkkincseinket. Bár tudom, hogy ez nehéz, hiszen sokszor az ember lányát még egy egyszerű piros rúzzsal is megbámulják. Mindenesetre örülök. Örülök, mert haladunk, egyre több márka, egyre több szín, egyre több lehetőség vár ránk itthon is. 

Ti mit szóltok az igazán színes rúzsokhoz? Elképzelhetőnek tartjátok, hogy egy extrémebb színnel az ajkaitokon hagyjátok el a lakást? Mi a "legdurvább" szín, ami még a komfortzónátokban van? 

6 megjegyzés:

  1. Uhh nagyon jól áll neked ez a szín! Én a szürkében találtam meg a nagy szerelmet, csak sajnos nekem nem annyira bírja a szám, mert iszonyatosan szárítja és csúnyán, repedezve kopik. :/ Ettől függetlenül voltam olyan hülye és megint liquid suede rúzst vettem magamnak. :D A manóba is, hogy ilyen csodás színei vannak! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A szürke is nagyon szép! Érdekes, nálam pont ez a darab nem szárít olyan durván, pedig elég érzékeny mindenféle kencére az ajkam, még egy "hidratáló rúzs" is simán ki szokta szárítani. Sőt, igazából van, amikor fájdalmasan cserepes lesz csak úgy magától. :DD De egy kis radírozás és rengeteg ajakbalzsam segít. :)

      Törlés
  2. Én vagyok olyan bolond, hogy ilyeneket simán magamra kenjek, vagy feketét, kéket, zöldet, és szórakoztassam vele a többieket az egyetemen :DDDD

    VálaszTörlés
  3. istenem, ez csodálatos, és hozzád is abszolút illik, mesésen áll rajtad! én egyelőre a sötét színeket szeretem nagyon, bármi, ami a bordós-lilás dolog, jöhet. mondjuk öltözködésben is inkább a feketét, sötétet preferálom, szóval ezért nem rajonganék sminkben más szín iránt, viszont ezt a lilát abszolút el tudnám képzelni magamon, nagyon beleszerettem most :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, én is úgy érzem, hogy egymásra találtunk ezzel a kencével. :D Az én ruhatáram is javarészt sötét, viszont sminkben kifejezetten szeretem a színeket. Tegyél egy próbált ezzel a lilával, imádni fogod! :)

      Törlés