Joanna Kozmetikumok | Felfedezés


Pár hete lehetőségem nyílt megkukkantani a Joanna kínálatát. Megkérdezték, mely termékek érdekelnének és egy hatalmas csomagban mindet megkaptam (te jó ég, csak néztem, hogy mekkora csomagot hozott a postás!), ráadásul Rátok is gondoltak, úgyhogy hamarosan (a következő róluk szóló posthoz mellékelve) jön egy nyereményjáték - most már bizton állíthatom, hogy szuper kis termékekért. Most pedig nézzük az első találkozást, hiszen azóta próbálgatom a termékeket, mióta megérkeztek hozzám. Ezelőtt - bár már találkoztam a Dm polcain például a testradírokkal - még nem próbáltam egyetlen Joanna terméket sem. 



Kezdjük a tusfürdőkkel, amikből igazán izgalmas illatok is kaphatóak, mint például a képen látható sárgadinnyés avokádós, de van banános is (nem emlékszem, hogy más márkánál láttam volna már ilyet, pedig milyen szuperül hangzik). Kellemes, zselés tapintású, eléggé folyékony tusfürdők ezek. Az illatuk viszonylag visszafogott, de érezni rajtuk a gyümölcsöt, amit a matrica ígér. A sárgadinnyés avokádós picit tompább, fanyarabb és frissebb, olyan illata van, hogy szerintem a pasik is szívesen használják (legalábbis az itthoni példa ezt mutatja). Ezzel szembe a körtéset ahogy felbontod, megcsap az édes, körtés illat. Az a körtés illat, amit gyerekkorunkban úgy szerettünk például a rágócukorkákban.

Ezek a tusfürdők jól tisztítanak, kellemesen, de nem túlzottan habzanak (ha szoktatok egy kis tusfürdőt habfürdőként is a befolyó vízhez adni, akkor ezt erre inkább ne pazaroljátok el, mert nem lesz belőle habtenger). Egyáltalán nem szárították a bőröm - ami elég ritka - így ha nincs szükségetek spéci fürdőtermékekre (mondjuk ekcéma miatt), akkor nagyon tudom ajánlani ezeket a tusikat. 



A testradírok - közülük is az epres - birizgálták legjobban a fantáziámat. Háromféle érkezett hozzám, egyiknek jobb az illata, mint a másiknak és hát ugye mondanom sem kell, hogy szintén az édes, cukorkás illatverzióját kapjuk az adott gyümölcsnek. Mindhármat ugyanolyan szemcséjűnek találtam, egészen finom, gyengéden radírozó hatásúak, egy sűrű, zselés állagú alapban. Normál, száraz bőrterületeket akár naponta át lehet velük dolgozni, mert tényleg nincs brutális dörzsölő hatásuk - ennélfogva az igazán problémás "rinocéroszbőr" megszelídítésere nem alkalmasak, viszont arra tökéletesek, hogy megszabadítsuk a bőrünket az elhalt hámsejtektől mondjuk napozás előtt. 

Extra tipp: A szép, egyenletes barnulás érdekében érdemes testradírt használni napozás előtt, ha lehet, olyat, amiben nincsenek durva szemcsék, amik felkarcolnák a bőrünket. 



A keratinos hajápolócsaládból két terméket próbáltam ki, a sampont és a balzsam spray-t. Regeneráló és tápláló hatást ígérnek sérült, igénybevett hajra és mivel mostanában sokat romlott a hajam állapota, nagyon kíváncsi voltam rájuk. Az alapötlet az volt, hogy talán helyrehozzák a hajam (főleg a spray) annyira, hogy ne szálljon minden szál erre-arra (tudjátok, mint mikor pulcsit vesztek le és utána "feltöltődik" a hajatok). 

A parabénmentes sampon átlátszó, kellemes illatú, eléggé híg, közepesen habzó. Tökéletesen megtisztította és cseppet sem szárította a hajam. A spray-hez, mint írtam, nagy reményeket fűztem. Hajmosás után, nedves hajra permeteztem, illetve (bár az ajánlóban így nem szerepelt) minden fésülködésnél befújtam vele a hajam, mert úgy vettem észre, hogy sokkal könnyebben megy ez a procedúra a segítségével. Úgy egy hét után (ez nálam általában 2-3 hajmosást jelent) már nem álltak szanaszét a fejemtől a hajszálak, így nagyon sikeresnek tudom elkönyvelni ezt a próbálkozást. A hajvégeim is kicsit jobban érezték magukat - kevésbé voltak szárazak -, de folyt. köv. a következő bejegyzésben, amiben a márka argános hajápolócsaládjáról lesz szó. 



Szőrtelenítő termékeket is gyárt a márka és egészen jókat ígért a szőrtelenítő krémjük, így gondoltam, teszek vele egy próbát. A lábamat epilátorral kezelem, ezzel a hónalj szőrtelenítése nem megoldott, a borotva (ezt használtam) nem elég kíméletes, a gyanta szóba sem jöhet, mert nagyon rosszul reagálok rá. Úgyhogy jó ötletnek tűnt erre a területre bevetni. Az olívaolajjal gazdagított krém 3 perc alatt fejti ki a hatását és nem csak, hogy eltávolítja, amit el kell távolítania, hanem védi is a bőr legfelső rétegét a kiszáradástól. 

A mellékelt spatulával nagyon gyorsan és egyszerűen eltávolítható a krém, a bőr sima és puha lesz a kezelés után. Első alkalommal a szintén mellékelt kis balzsamot is használtam, ami jó volt végül is, bár viszonylag kicsi adag, egy-két alkalomra elég, ami sokkal kevesebb, mint ahányszor a szőrtelenítőt tudjuk használni. Szóval, kellemes volt, de az olaj, amiről lejjebb olvashattok, sokkal jobb. 

Bevallom, picit féltem ettől a terméktől, mert egyszer már próbálkoztam szőrtelenítő krémmel, ami csúfos kudarcot vallott. A bőröm száraz lett, viszketett, begyulladt, hiábavaló volt minden utókezelés, szenvedtem utána hetekig. 


Ha már utókezelés; a Joanna erre is gondolt, a csomagomban volt egy argán olajos nyugtató olaj is. Ezt a hónaljamon és a lábamon is bevetettem. Utóbbi epilálás után azonnal kipattogzik, most már gyorsan lekezelem ezzel az olajjal és fél óra múlva semmi nyoma a kis piros pöttyöknek. Akkor is ezt kenem fel, mikor a friss szálak elkezdenek nőni és "kitörni" a bőr alól. Mivel alapból a lábamon nagyon száraz a bőr, ez számomra elég kellemetlen dolog, ráadásul olyankor is hajlamosak a kis gyulladáspöttyök felütni a fejüket. De ráteszem az olajat és sokkal jobb lesz a helyzet. 

Ennek a két terméknek köszönhetően a Joanna érdeme, hogy a szőrtelenítésre mostanában már nem gondolok akkora mumusként - de jó, hogy még a szezon előtt felfedeztem őket! :) 



Összességében nagyon pozitív a véleményem, verhetetlen ár-érték arányú termékeket ismerhettem meg - például a tusfürdő hatalmas, 300 ml-es kiszerelésű és 440 Ft körül kapható. Minden termék hozta azt, amit a leírásokban ígér. Tetszik, hogy a csomagolások egyszerűen, de nagyszerűen vannak megoldva; a színek eltérőek, de a flakonok egyformák. Nincs túlbonyolítva, inkább a beltartalomra hagyják, hogy bizonyítson. Egy apró észrevétel, hogy a spray-k néha szeretnek "köpködni", de igazából ez számomra nem túl zavaró. 

Hamarosan jön még egy hajápolós bejegyzés a márkától, nézzetek vissza majd! :)

1 megjegyzés:

  1. Nem mernék önbarnítót használni , talán ha kozmetikus szépen leradírozna és egyenletesen felvinni. Nem használtam még a Joanna kozmetikumokat. Az argán olajos termékek biztos szuperek <3

    VálaszTörlés