Unalmadban te is eszel?!


Elgondolkodtál már azon, hogy mikor is kezdesz enni? Amikor már kopog a szemed az éhségtől? Amikor már korog a gyomrod? Esetleg akkor, amikor rágondolsz az evésre? Sőt, mindig az evésre gondolsz?! Akkor barátom, te bizony unatkozol!


Bizony, akárhogy is kerülgetjük vagy ütjük el a témát, az ember hajlamos rá, hogy unalmában éhségérzetet generáljon magának, akkor is, ha esetleg nemrég evett. Ez ellen sokan az éhségérzet elnyomásával próbálnak tenni. Isznak egy pohár vizet, rágóznak, mentalevelet rágcsálnak, stb... Ám mindez nem ér semmit, hiszen az igazi probléma nem is az éhség, hanem az unalom (nameg az ingadozó vércukorszint). 

Mit lehet ilyenkor tenni? Meg kell tanulnunk önuralmat gyakorolni és el kell terelnünk a figyelmünket. Keressünk új elfoglaltságot, bármit, amire oda kell figyelnünk. Lehet ez új hobbi, munka, tanulnivaló, bármi. Ha végképp nem bírjuk, menjünk el otthonról - vagy konkrétabban, menjünk el a kajaforrástól, a hűtőtől. Pár napig végezzük ezt a gyakorlatot, figyeljünk a testünkre, tanuljuk meg, mikor vagyunk ténylegesen éhesek! Figyeljünk oda rá, mikor eszünk, gyakoroljuk inkább a "többször picit" módszert, hogy szinten tartsuk a vércukorszintünket, hogy ne jöjjön ránk a nassolhatnék! 

Minden fejben dől el! :)

0 megjegyzés: