Cukor nélkül is finom teák

 
Itt az ősz, beköszönt a teaszezon. Sokszor elmondtam/leírtam már fogyókúrás posztban, hogy a legjobb, ha kávét, teát cukor nélkül iszunk. Ezt a mondatot ismerősök körében is többször puffogtattam már, aztán mindig jött a telibe találó válasz: De annak úgy nincs íze! Ezzel a problémával én is küzdöttem, valóban vannak olyan teák, amik semmit nem érnek cukor nélkül, ki kell tapasztalni, melyik jó, melyik nem. Most szeretném megmutatni Nektek azokat, amik nekem beváltak.



A legjobb választás a szálas tea, amit teatojással vagy házi filterrel (lehet kis filter anyagú zacsikat kapni csipesszel, amik direkt erre a célra vannak), esetleg szűrős teáskannával érdemes elkészíteni. Különösebb tudást nem igényel a művelet, általában csak le kell forrázni a szárított dolgokat. Tudom, sokan nem szeretik ezt a módszert, mert pepecselős, ha sietek én sem ezt választom, így ez inkább a hétvégézős, ünnepi fajta tea nálam. A kedvencem a VEDDA áfonya teája, finom, nagyon jó íze van és különleges számomra azért, mert tényleg látni, miből van. Még egész aszalt csipkebogyót is találni a keverékben.

A filteres teák közül is bogyós gyümölcsös van nálam az első helyen, ez a MILFORD szeder-málna teája. Inkább a szeder savanykás ízét érezni ki belőle, gyönyörű, bor színű lesz tőle a tea.

A másik nagy kedvencem a PICKWICK Fruit Amour szilvás-vaníliás-fahéjas teája. Olyan, mintha folyékony szilvás gombócot nyelnél. Érdekes, pedig a szilvás gombócot nem is szeretem...

Végül, de nem utolsó sorban itt a mézes vaníliás (rooibos) LOYD TEA. Különleges íze van, illetve potenciális antioxidáns forrásként képviselteti magát.

Nálam az szokott a fő probléma lenni a teázással, hogy néhány ízt nagyon hamar megutálok - főleg a fahéjas dolgokat. Ezért általában cserélgetni szoktam a teákat, csak néha iszom több alkalommal egyformát egymás után.

Amire még érdemes figyelni az az, hogy bizony a tea is tartalmazhat kalóriát, bár ez általában csekély mennyiség szokott lenni. Amikkel én találkoztam, átlagosan 4 kalóriát tartalmaztak (filterenként ennyi ázik ki belőle). Figyeljétek a dobozokat, leírásokat!

Ez a bejegyzés nem szponzorált - csak ötletadásra készült.

Gyakran isztok teát? Cukorral, édesítővel, magában?

11 megjegyzés:

  1. Szia, tényleg itt a teaszezon, nagyon jól esik így ősszel a tea, és valóban nem mindegyik finom. Évekig nagy teás voltam, legalább tíz éve cukormentesen iszom, ma már nem tudom másképp elképzelni, úgy megszoktam. Amikor még cukrosan fogyasztottam, akkor az volt az uzsonnám, és egész jól elvoltam vele órákig(akár reggelig). Érdekes, h szereted a Pickwick teákat, eléggé leesett a nívójuk, szinte ihatatlanok, de ez a szilvás lehet, hogy finom. Pl a Gyerekteája egy időben ízlett nekem is. A Milfordnál nagyon meglepődtem, mikor benne maradt a poharamban, és másnap alig tudtam kisúrolni a bögrét:vajon a saját bélésünkben miket művelnek ezek a színezékek, aromák. Alig találni természetes aromákat. Én már nem vagyok ennyire optimista a teákkal kapcsolatban, most ott tartok, h gyógyteázom, de azt is szálasan, mert pl a filteres kamilla tea is csak aroma. De nem tudom eldönteni, h a gyerekemnek milyen teát főzzek, tanácstalan vagyok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Milford valóban olyan, hogy miután kihűlt, alig lehet kivakarni a pohárból. Különben mesterséges színezék nem szerepel az összetevők között, próbálok hinni benne, hogy a cékla az, ami ennyire fog benne. A Pickwicknél meg ezen kívül csak egy teát iszom meg. A többinek nincs íze (nekem legalább is).Sajnos az aromák mindenütt ott vannak, tele velük a természetesnek reklámozott teafű is. Épp tegnap, míg írtam ezt a bejegyzést, döbbentem rá, hogy nincs itthon olyan tea, amiben ne lenne aroma... Este voltunk boltban, végignéztem a kínálatot, nem jártam sikerrel. Mindenben van aroma, színezék. De keresgélek tovább, ha lesz eredmény, megírom. :)

      Törlés
  2. Szerintem az is fontos, hogy mivel savanyítunk :-) Igazi citrommal sokkal jobb, és nem is borsos az ára, a citrompótlók lehet, h praktikusak, de csak nem olyan egészségesek.
    Szép is, hangulatos is az igazi citromkarika.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, nem mindegy a citrom sem, köszönöm, hogy írtad. Én meg is feledkeztem róla, mivel nálam a tea csak forróvíz és teafű/filter. :)

      Törlés
  3. A VEDDA-t egyáltalán nem ismerem, ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is csak nemrég találtam rá erre a márkára, két ízt próbáltam, az itt bemutatott már újravásárolt. Remélem, neked is ízleni fog! :)

      Törlés
  4. Eddig csak a pirosgyümölcsös Fruit Amourt próbáltam, de ez a szilvás is nagyon szimpi (nyami gombóc). Főleg mivel nem hoztam a koliba teát ;) Ki fogom próbálni, köszönöm a tippet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazán szívesen. Ha gondolod, majd írd meg, ízlett-e. :)

      Törlés
  5. Én szinte mindig cukor nélkül, csak citrommal iszom a teát. :) Amióta képes vagyok napi 1,5-2 litert betermelni leszoktam a cukorról, mert különben már gurulnék... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hasonló mennyiséget fogyasztok el én is. Hát, ha visszaszokunk a cukorra és már gurulunk, fogyózhatunk együtt. :D

      Törlés