Fogyókúrás csodaszerek

Kép forrása: LINK

Biztosan találkoztatok már Ti is olyan fogyókúrás készítményreklámmal, mely rövid idő alatt látványos eredményekkel kecsegtet. Ez a bejegyzés pont ezekről szól.

Sok reklám terjeng a televízióban és az interneten is ilyen csodaszerekről, illetve sokan kérdeztétek tőlem, hogy használtam-e ilyesmit. Én magam csak egyféle kapszulát próbáltam, mely nem csodát ígért, csak segítséget a megfelelő zsír-izom arány kialakításában és patikában kapható. A kúra (egy levél) után azonban nem tapasztaltam semmilyen változást, de ez nem a készítmény hibája miatt történt, hanem bizony a saját esendőségem miatt. Valószínűnek tartom, hogy mások is abba a hibába esnek, amibe én. Abba, hogy az a motoszkáló sugallat fertőzi meg a gondolatainkat, hogy itt a plusz segítség, talán picit elengedhetjük magunkat, ehetünk picit többet, kihagyhatjuk a napi tornát, stb...

Így pedig ki is dobtuk az ablakon azt a pénzt, amit kiadtunk a termékre. Szóval, mindenképpen nagy akaraterő és odafigyelés szükséges még az ilyen „segédeszközök” fogyasztásához is. Ami viszont mindenképp fontos, hogy megbízható helyről szerezzünk be fogyókúrás kiegészítő termékeket, érdeklődjünk róluk orvostól, patikustól. Ne higgyük el, hogy az Afrika széléről szedett törpekaktusz levelének az erezetéből nyert kivonat segít rajtunk, ne dőljünk be az ilyen reklámoknak! Ha nem tudjuk, hogy mi van abban a pirulában, hogy honnan származik, miért vennénk be? Lehet, hogy valami olyan van benne, amivel inkább ártunk, mint használunk.

De nem csak bogyók, porok, kivonatok léteznek, melyekre ráhúzzák a "fogyasztó" jelzőt. Láttam már akkupunktúrás fülbevalót, tapaszt, masszázsgépet, cipőt és még sorolhatnám holnap reggelig. Sokan akarnak fogyni, sokan szeretnének megszabadulni a feleslegtől. Azok is sokan vannak, akik ebből pénzt akarnak csinálni. Házalótól, nevesincs webshopból, ilyen-olyan hirdetésekből rengeteg csoda terméket lehet beszerezni. Aztán egy idő után rájövünk, hogy nem hat, nem jó, átvertek. Ha olyan termékeket keresünk, amik segíthetnek minket a fogyásban, kérdezzük meg a patikust, a háziorvost, a dietetikust vagy egy edzőt, de semmiképp ne ugorjunk bele valamibe, amit "csak úgy szereztünk valahonnan"!

A fogyás főleg akarat kérdése. Ha pedig van elég akaraterőnk ahhoz is, hogy rendesen tartsuk a diétát/fogyókúrát, akkor is, ha valamilyen (biztonságos helyről vásárolt) étrendkiegészítőt szedünk – és azt olyan módon tesszük, ahogy a betegtájékoztatóban le van írva –, vagy a természetes zsírbontók közül választunk, biztos szép eredményeket érünk el.

Ti szedtetek már fogyókúrát segítő készítményeket? Találtatok már fogyókúrás csodaszert?

2 megjegyzés:

  1. Szerintem tudomásul kéne venni, hogy nem létezik olyan bogyesz, ami egészséges összetevőkből van (pl nem drog, mert persze a speedtől egy buli alatt 5 kg-t lenyomsz, és 5 évet öregedsz) és valóban fogyasztana. Maximum gyorsít egy kicsit az anyagcserén, de ezt zöld teával is megteheted, tizedannyiért. Nem hiszem, hogy lenne olyan cucc ami akadályozná a tápanyagrendszer működését. Feleslegesen kidobott pénz az egész. Nem a gyógyszertől fogsz fogyni, hanem attól, ha követed a "betegtájékoztatót".
    Egyszerűen tudomásul kell venni, hogy nincs más kiút csak a mozgás és a diéta. Ha nincs elég akaraterőd, hogy ezt megtedd, el se kezd, mert csak kudarcélményed lesz. El lehet kezdeni fokozatosan is: pl este 6 után nem eszel, kicsit kevesebb édesség, több folyadékot iszol, attól függően, hogy mennyire gyorsan akarod leadni a felesleges kilókat.
    Ja, és még valami: akin csak 10-15 kg felesleg van, az NEM fog két hét alatt leadni belőle 10-et. Ha valaki nagyon túlsúlyos, annak sikerül, és annak is a nagy része víz. És könyörgöm, hagyjuk a csoda diétákat (South Beach, Hooliwood, Atkins stb) mert egyrészt az adagok nem embernek valók, csak falásroham a vége, és jön is a jojó. Persze ez nem ilyen egyszerű, de nem forszírozom, érdemes utána olvasni.
    Egyszerűen felejtsd el a cukros édességeket, üdítőket, és mindent amiben liszt van (megsúgom, csak az első 4-5 nap lesz nehéz, utána már nem is fogod kívánni). Persze gyümölcsből sem jó ha 8 pofára zabálsz, de első körben ha csak az első 2 kategóriát teljesíted, már jó úton vagy.
    Ami a mozgást illeti, én azért kezdtem el konditerembe járni, mert engem motivál az, h ha már egyszer elmentem, átöltöztem, és tényleg az edzőtársakon kívül nincs ami elvonja a figyelmem, igenis elkezdem és végig csinálom azt az edzést. Arról nem is beszélve, h tök jó tanácsokat is kapok, sok emberrel megismerkedem, akik elmondják, h ennyit-ennyit fogytak, és elhiszem, h igen: ha neki sikerült nekem miért ne? Amit meleg szívvel ajánlok (ha már tartózkodunk a kondi teremtől, és a személyi edzőtől) az a hot iron. Nagyon szép tónusos alakot csinál.

    VálaszTörlés
  2. Hú, de hosszú lettem, bocsi. ><

    VálaszTörlés